NaslovnaVestiVukadinović: Ako mi se nešto desi odgovorni su Vučić i Vulin

Vukadinović: Ako mi se nešto desi odgovorni su Vučić i Vulin

Glavni urednik portala Nova srpska politička misao i politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je da pretnje smrću koje je dobio od Sime Spasića nisu njegova individualna akcija, već da je u pitanju „udruženi zločinački poduhvat“.

Vukadinović je 25. novembra dobio pretnje smrću od Spasića zbog teksta objavljenog na njegovom portalu, a prema njegovim rečima, on nikada nije imao nikakav lični sukob sa Spasićem i dodao da se nisu poznavali.

– Osim možda onih scena prilikom ulaska i izlaska iz Skupštine ili nekih skupova i okupljanja opozicionih, gde je on bio, takoreći, dežurna ikebana sa onim megafonom – kazao je Vukadiović.

On je istakao da se Spasić javio deset dana nakon objavljivanja teksta, koji je portal „Nova srpska politička misao“ zapravo samo preneo sa drugog portala.

Vukadinović je dodao da je nakon pretnji Spasića uputio na institucije.

– Demantija, žalbe, tužbe ako se oseća povređenim i ako smatra da je doživeo duševnu bol, postoje sudovi i instance kojima se može obratiti – rekao je Vukadinović.

On je ocenio da „nema dileme da je Spasić nečiji megafon“, kao i da „nema dileme čiji je megafon“.

– Da budem još konkretniji. Neka ruka iz vlasti, ili bliska vlasti vodi gospodina Spasića, vodi ga po ovim manifestacijama i skupovima opozicije koji ja i vi (mediji), kao ljudi koji su profesionalno zainteresovani i profesionalno pratimo aktivnosti opozicije, ne znamo svaki put kad i gde ima neka manifestacija i okupljanje predstavnika opozicije. Ali gospodin Simo Spasić zna – i tu je, gotovo po pravilu – rekao je Vukadinović.

Simo Spasić, Simo Spasić, „megafon“ Aleksandra Vučića; FOTO: Printscreen

Istakao je da se nada da će tužilaštvo pregledati pozive koje je Spasić imao neposredno pre slanja pretećih poruka.

– Gospodin Spasić i njegove pretnje su samo vrhunac tog ekstremnog ponašanja, govora mržnje i sad sve direktnijeg nasilja koje nije samo verbalno i mentalno, već postaje i pretnja životu onima koji smetaju, ne gospodinu Spasiću, to je moja poenta, nego nekima iz vlasti – kazao je urednik portala Nova srpska politička misao.

– Tema ove konferencije jeste zapravo nasilje u javnom, medijskom prostoru. Gospodin Spasić i njegove pretnje su samo jedan vrhunac i jedan ekstrem zapravo tog ekstremnog ponašanja, govora mržnje i sad sve direktnijeg nasilja, koji nije samo verbalno i mentalno, nego postaje i direktno ugrožavanje i pretnja životu onima koji smetaju – ne gospodinu Spasiću, već nekima iz vlasti – rekao je Vukadinović.

– Iz toga otvoreno moram da kažem da ću, svestan implikacija toga što govorim, ako mi se dogodi nešto u smislu ovih pretnji gospodina Spasića, odgovornim za to smatrati Aleksandra Vučića i Aleksandra Vulina. Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin su na neki način, ili po funkciji na razne načine odgovorni (ne ulazim u koliko lično) za ispade, ponašanje i delovanje Sime Spasića – upozorio je Vukadinović.   

Ocenio je da mu se pretilo zbog čestih kritika vlasti i istakao da on od toga neće odustati.

– Ja neću odustati od svojih javnih istupanja i delovanja, niti ovog pokušaja da dam svoj skromni doprinos nekom malom higijenskom raščišćavanju srpske medijske, javne i političke scene – naglasio je Vukadinović.

Dodao je i da je krajnji cilj koji bi želeli da postignu tužbom protiv Spasića da mu se zabrani da prisustvuje skupovima svih osoba kojima je pretio i u prošlosti, kao i osobama kojima bi potencijalno mogao da preti.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
52PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести

How to whitelist website on AdBlocker?

How to whitelist website on AdBlocker?

  1. 1 Click on the AdBlock Plus icon on the top right corner of your browser
  2. 2 Click on "Enabled on this site" from the AdBlock Plus option
  3. 3 Refresh the page and start browsing the site