NaslovnaVestiVULIN KRŠI ZAKON: Uzurpirao funkciju ministra policije

VULIN KRŠI ZAKON: Uzurpirao funkciju ministra policije

Završen protest, pojavio se i Vulin da „sačuva javni red i mir“ (VIDEO)

Zakon o policiji je striktan i veoma jasan. Policijom upravlja direktor policije i samo on može izdavati naređenja i operativne zadatke policijskim službenicima.

I ranije se dešavalo da MUP Srbije po nalogu Vulina izdaje saopštenja za javnost sa političkom sadržinom u kojoj se blate protivnici režima i veliča kult Aleksandra Vučića, ali sinoć je prvi put sam MUP objavio da Vulin izdaje naređenja policajcima. Na taj način je MUP Srbije zapravo optužio Aleksandra Vulina za kršenje vlasti i privatnu uzurpaciju organa reda.

Aida ĆorovićAida Ćorović

Da podsetimo, policija je u prethodnih 36 sati čuvala mural na kome se nalazi Ratko Mladić, da bi na kraju kordonom blokirala Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu. Jasna je namera Aleksandra Vučića da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović, da priđu muralu.

Dok su okupljeni građani pružali podršku ranije privedenoj aktivistkinji Aidi Ćorović, u Njegoševoju se pojavile i manja grupa ekstremističkih desničarskih pristalica Ratka Mladića koji su pokušavali da probiju kordon policije.

FOTO: Oliver BunićFOTO: Oliver Bunić

Još jedan potez Aleksandra Vučića koji se očigledno nije promenio od vremena kada je ulicu Zorana Đinđića prelepljivao natpisima Bulevar Ratka Mladića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести