NaslovnaVestiZA KISIĆEVU NEMA KRIZE: Korona manekenka zarađuje stotine hiljade evra mesečno

ZA KISIĆEVU NEMA KRIZE: Korona manekenka zarađuje stotine hiljade evra mesečno

Lepo je biti vakser, a poreski obveznici nisu ni svesni koliko su pojedinci profitiral u unosnim poslovima, što u saradnji a državom što u privatnom sektoru… Sudeći po njenoj imovinskoj karti, ministarka Darija Kisić Tepavčević ne prima platu ni kao ministarka, ni kao članica Kriznog štaba.

Kisić Tepavčević je u oktobru prošle godine izabrana za ministarku rada i socijalne politike, ali prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, po tom osnovu ne zarađuje ni dinar.

Kao članica Fonda za razvoj mesečno prima nadoknadu od 58.000 dinara, a najveći deo njene zarade proizilazi iz rada na Medicinskom fakultetu.

Kao vanredni profesor na tom fakultetu (od 2002. godine) zarađuje oko 147.000 dinara, a još 37.000 dobija mesečno „za naučni rad kroz projekte 200100 Ministarstva prosvete“.

Malo pre njenog ulaska u Vladu, u vreme kada je bila samo pridruženi član Kriznog štaba, Kisić Tepavčević angažovana je i kao vanredni profesor na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Tu predaje od 1. oktobra prošle godine.

Kako je objavljeno u njenoj imovinskoj karti, ministarka Kisić Tepavčević od imovine poseduje polovinu stana 98 kvadrata i automobil marke „audi A3“ iz 2005. godine. Ima ušteđevinu u banci.

Proteklih godina Agencija za borbu protiv korupcije našla se na meti kritika, da ne radi savesno svoj posao, kao i da je oruđe u rukama režima. Na čelu agencije se nalaz Dragana Sikimić o kome su beogradski mediji izveštavali da je bio član SNS.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести