NaslovnaVestiZA SUTRA ZAKAZAN PROTEST PROTIV VUČIĆA: Građani spemni na incidente i sukob...

ZA SUTRA ZAKAZAN PROTEST PROTIV VUČIĆA: Građani spemni na incidente i sukob sa policijom – VUČIĆ PADA SA VLASTI

“Ekološki ustanak će sutra u 12 sati biti na Makišu. Pozivamo sve koji za sebe kažu da su opozicionari, i Đilasa, i Jeremića i sve koji pretenduju da idu na izbore i sve koji kažu da brane javni interes, takođe i sve pokrete, aktiviste, građane i organizacije civinog društva da se uključe u odbranu Makiša. Ljudi, moramo da odbranimo pravo Beograđana na pijaću vodu”, poručio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Ekološki ustanak, kako kaže Jovanović, nagalašava da su svi institucionalni mehanizmi za odbranu Makiša iscrpljeni.

„Vlast je odlučna u nameri da, zarad milion kvadrata, a na štetu svih nas, ispuni svoj plan i otpočne gradnju na Makiškom polju, i time dovede do potpunog uništenja najvećeg beogradskog vodoizvorišta. Beograd će ostati bez pijeće vode, najpre kontaminacijom građevinskim otpadom, a potom i potpunim nestankom vodoizvorišta. Pozivamo sve da skinu svoja obeležja i da se nađemo sutra na Makišu, u 12h, da odbranimo našu vodu sa česme. Pitanje pijaće vode je veće od svih nas, i jedino tako, zajednički se svim građanima se mora braniti“, rekao je Ćuta.

On je apelovao na sve građane, javne ličnosti, medije, aktiviste, političke stranke i udruženja da se uključe u zajedničku odbranu Makiškog polja, poručujući da se „na Makišu brani život“.

Izvor: Nova.rs

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести