Marija se pred Beograđanima i svima koji su se našli ispred Skupštine, pojavila odevena u crno. Poručila je kako je srećna što je dobila priliku da nastupa posle pauze od 20 meseci zbog korona virusa, a očigledno se i publika uželela nje jer su u nekoliko navrata skandirali njeno ime.

Međutim, ovaj nastup ostaće upamćen ne samo po njenoj muzici, već i po tome što je, nakon što je pevačica izvela poslednju numeru, iza nje, na bini, preko svih leda ekrana bila postavljena dugina zastava sa porukom „ljubav je zakon“, što je bio i slogan ovogodišnjeg Prajda.

Marijin potez iznenadio je mnoge, a naravno najviše pripadnike LGBT populacije.

„Velika Marija Šerifović je večeras hrabro razvukla #Ljubavjezakon transparent na Skupštini, istoj onoj koja se mesecima pravi mrtva na sve predlog zakona o istopolnim zajednicama. Nova godina je prilika da sve ljude tretiramo podjednako. Donesite zakon“, napisao je jedna od korisnika društvenih mreža.

No, zbog ovog Marijinog poteza putem društvenih mreža oglasio se i političar Boško Obradović i osudio Marijin potez, koji je okarakterisao kao „promociju homoseksualizma“.

„Beograd, srpska prestonica, ponovo je sinoć osramoćen antimuzičkim nastupom Jelene Karleuše i promocijom homoseksualizma koji se podvaljuje mladima na dočeku fiskalne Nove godine, a to sve prenosi TV sa nacionalnom frekvencijom. Zli Vesić je ponovo ponizio naš Beograd i Srbiju“.