NaslovnaVestiZorana nema snage da smeni Danicu Drašković?!

Zorana nema snage da smeni Danicu Drašković?!

Zorana Mihajlović se naprasno ućutala iako je gromoglasno najavljivala da će Danica Drašković konačno ostati bez šokantne NIS-ove mesečne naknade od 771.000 dinara. Po svemu sudeći, Aleksandar Vučić vođen narodnom poslovicom „bolje baci kosku kuci da je glođe nego da kuca laje“, stavio je veto na smenu Danice Drašković u odboru direktora NIS-a, a Zorana Mihajlović ispala je smešna.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nedavno je uveravala javnost da je rešila da očisti stare kadrove u Naftnoj industriji Srbije (NIS), koji prema njenim rečima nisu radili ništa, a godinama za nerad dobijaju astronomske naknade. Među njima je glavna zvezda svakako Danica Drašković, koja kao članica Odbora direktora NIS-a od 2014. godine, a pre toga od 2009. kao član Upravnog odbora, prima platu u iznosu od 771.000 dinara!

Zorana Mihajlović, Foto: Beta/Mileta MirčetićZorana Mihajlović, Foto: Beta/Mileta Mirčetić

Ali ni tu nije kraj, Draškovićeva je u penziji već punih 25 godina i nikada u životu nije imala ama baš nikakve veze sa poslovanjem naftnih kompanija. Začuđuje i što je na ovom mestu toleriše ruska strana odnosno većinski vlasnik s obzirom na to da u javnosti Draškovićeva veoma često iznosi radikalne antiruske stavove. Ipak, naknada iz NIS-a joj očigledno ne smeta.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nedavno je uputila Vladi Srbije zvaničan predlog za smenu svih srpskih članova u Odboru direktora NIS, ali ubrzo je zaćutala.

Danica Drašković FOTO: ATA ImagesDanica Drašković FOTO: ATA Images

A očigledno ohrabrena podrškom Aleksandra Vučića, Danica Drašković javno je izvrgla ruglu i podsmehu Zoranu Mihajlović.

– U pravu je dugogodišnja nesmenjiva ministarka svega i svačega. Žao mi je što kao član Odbora direktora NIS nisam, kako kaže, dala rezultate verovatno onakve kakve je ona dala šetajući godinama šlemovana, našminkana i stilizovana po tetka modi Vladom Srbije kroz razna ministarstva, stručna za sve, a najviše za obmane. Isto kao i njeni sponzori. Teško mi je to postići i dostići – nedavno joj je odbrusila Draškovićeva, a Mihajlovićeva je od tada zanemela.

Ni pisma ni razglednice od ministarke koja je javno izrekla ocenu da predstavnici države Srbije u NIS-u ne rade ništa.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

0FanovaLajkuj
0PratilacaZaprati
1PratilacaZaprati
46PratilacaZaprati
0PretplatniciPretplatite se

Najčitanije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Сличне вести