PočetnaČitaoci pišuBlace: Potrošili preko 30 hiljada evra za kafanske usluge, a za Nikolinu...

Blace: Potrošili preko 30 hiljada evra za kafanske usluge, a za Nikolinu harmoniku novca nema!

Nikola Kričak devetogodišnji dečak iz sela Trbunje pravo je čudo od deteta. Sa samo 8 godina osvojio je četvrto mesto na Internacionalnom Otvorenom Trofeju u sklopu Svetskog Trofeja koji je održan u gradu Loule u Portugalu. Radi nastavka daljeg školovanja i usavršavanja neophodna mu je harmonika dugmetara paganini, a njena cena iznosi nešto više od 10 hiljada evra. Nikolini roditelji nisu u mogućnosti da mu je priušte.
Na predlog UO Naordne biblioteke Raka Drainac da opštinska vlast pronadje način i u saradnji sa privatnicima i gradjanima prikupi neophodan novac, kupi harmoniku i Nikoli omogući dalje školovanje Milan Ćurčić aktuelni predsednik opštine Blace odgovorio je UO Biblioteke da opština nema predvidjena sredstva za ovakve i slične namene.

Samo u toku prošle godine na kafanske usluge opština Blace i ustanove čija je ona osnivač potrošila je preko 30 hiljada evra. U to nisu uračunate kafanske usluge sportskih klubova koji su finansirani iz budzeta opštine Blace, a ove ,,usluge” bile su predvidjene budzetom čiji je predlagač i nalogodavac upravo Milan Ćurčić, kadar Srpske napredne stranke.
Novac se rasipa na sve strane, a za realne probleme gradjana i usavršavanje i školovanje najboljih medju nama novca nema.
Pozivamo gradjane da se svi zajedno organizujemo, prikupimo odgovarajuća sredstva i Nikoli Kričaku, našem zemljaku nabavimo neophodnu harmoniku radi nastavka školovanja.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести