PočetnaSportMlade gimnastičarke "skočile" ka jednakosti polova i na "Palilula kupu"

Mlade gimnastičarke “skočile” ka jednakosti polova i na “Palilula kupu”

Gimnastičko društvo Palilula organizovalo je Palilula kup na kom je promovisan projekat „Skok ka jednakosti polova“ koji sprovodi u partnerstvu sa udruženjem Intermedia iz Blaca.

Ravnopravnost mladih je važna i u sportu, poruka je koju su članice Palilule prenele koleginicama iz zemlje i regiona, onima u mogućnosti da putuju usled restrikcija zbog COVID-19 pandemije. Tako je veći broj klubova ritmičke gimnastike, učesnika skupa, saznao o važnosti zaštite i promocije ljudskih prava kroz sport i mogućnostima da se to i ostvari.

Udruženje Intermedia nastavilo je tradiciju promocije ljudskih prava u sportu i projektom „Skok ka jednakosti polova“ je kroz neformalno obrazovanje uvelo ovu temu u klubove ritmičke gimnastike iz Beograda. Osnažene mlade žene za ulogu edukatora, sportski treneri, prenosile su znanje polaznicama o ravnopravnosti polova i kako da se za ovo pravo izbore.

Palilula kup je još jedan od događaja u okviru promotivne kampanje na kom je projekat promovisan i tom prilikom je predstavljen i donator Evropska omladinska fondacija Saveta Evrope.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести