PočetnaVestiPolitikaStefanović: Više od milion gradjana 21. juna reći će 'dosta'

Stefanović: Više od milion gradjana 21. juna reći će ‘dosta’

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas u Kragujevcu da će 21. juna uveče biti preko milion gradjana Srbije koji će reći dosta poniženju, gaženju dostojanstva, i ljudi koji će se te večeri se osećati slobodno.

“To je jedina stvar koju Srpska napredna stranka ne može da zaustavi”, rekao je Stefanović.Kazao je da je bojkot prvi korak, a posle toga, najavio je, ide se još jedinstvenije u opoziciju sa još izraženijim političkim programom koji će se desiti već od 22. juna.

On je rekao da izbore 21. juna bojkotuju, jer su lažni, unapred namešteni, unapred pokradeni i unapred se zna pobednik.

“Ovo su jedini izbori u istoriji gde se neke stranke takmiče ko će biti Vučićeva lojalna opozicija ili, kako oni to kažu, korektor vlasti”, rekao je novinarima Stefanović u centru Kragujevca gde je održana akcija promocije bojkota izbora “Razgovor sa gradjanima”.

Prema rečima Stefanovića i u samom gradu Kragujevcu ima veliki broj lista na izborima za skupštinu koje su u suštini, na jedan ili drugi način, “klijenti” SNS.

“Oni služe za to da ta ‘salata’ naprednjaka u Kragujevcu i Šumadiji bude malo naizgled bogatija, a u stvari će biti vrlo bljutava, zato što svi oni, ili većina njih, već sad imaju dogovor da će ići sa SNS u vlast u gradu Kragujevcu”, rekao je Stefanović.

On je rekao da imamo izbore koji su istovremeno “opasni po zdravlje” jer koronavirus nije nestao, vlast je sve što je mogla opljačkala i uzurpirala sve institucije, i ta tri razloga su, kako je naveo, sasvim dovoljna da ovaj put gradjani Srbije i Kragujevca ostanu kod svojih kuća.

“Da ne daju priliku ovoj vlasti da seiri i da slavi, ne dajmo im priliku da kažu da imaju legitimitet, i nakon bojkota ta vlast će biti značajno oslabljena, a slika o lažnim izborima i lažnoj korumpiranoj Vučićevoj vlasti videće se u celoj Evropi i svetu mnogo bolje nego pre bojkota”, rekao je Stefanović.

Prema rečima Stefanovića, gradjani veoma dobro reaguju na kampanju bojkota, pozitivni su komentari, znaju da im je dosta ponižavanja, žele da pokažu da čuvamo svoje dostojanstvo i ne žele da učestvuju u “ludnici” kakvu su od Srbije naprednjaci napravili.

Povodom sudjenja u slučaju napada na njega u Kruševcu, Stefanović je rekao da se na današnjem ročištu nije pojavio jedan od tri optužena i nije opravdao svoj nedolazak.

“To samo potvrdjuje da oni žele da odugovlače taj postupak i da pobegnu od ruke pravde. Ja sam siguran da će pravda biti ispunjena po zakonima ove zemlje, pa čak i kada smo nezadovoljni optužnicom, mi verujemo u to da će pravda doći”, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da je pravda spora ali dostižna i da ako ništa drugo “promenom sistema, promenom režima nasilja, laži i korupcije, pravda će biti ispunjena po zakonima ove zemlje”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести