PočetnaVestiBastać: Gradska vlast sa sebe spira odgovornost

Bastać: Gradska vlast sa sebe spira odgovornost

Povodom izjava gradskih čelnika oglasio se predsednik opštine Stari Grad, Marko Bastać:

“Prvi čovek Beograda pridružio se svojim stranačkim kolegama u prebacivanju odgovornosti za krizu sa korona virusom na građane, optuživši ih da im je opala pažnja i koncentracija kada su u pitanju mere zaštite, a tendenciozno zaboravlja da su upravo njegove partijske kolege ugrozile zdravlje svih građana Srbije da bi se održali izbori.

Pozdravljamo meru obaveznog nošenja maski u zatvorenim prostorima, ali od najodgovornijih lica u prestonici očekujemo i jasne smernice o sprovođenju tih mera. Dakle, građani Beograda žele i moraju da znaju ko će, po kom osnovu i na koji način kontrolisati sprovođenje mera, kao i ko će, po kom osnovu i na koji način sankcionisati one koji mere ne poštuju.

Takođe, pitamo Krizni štab grada Beograda i da li je vanredna situacija u Beogradu i dalje na snazi, kao i šta su dalji planovi za zaštitu zdravlja Beograđana, imajući u vidu činjenicu da je upravo u Beogradu najviše zaraženih, a stanje u opštinskim kovid ambulantama na ivici pucanja.

Oni koji bi trebalo da su najodgovorniji za funkcionisanje glavnog grada sa sebe spiraju odgovornost, uvodeći mere bez preciznog plana i koketirajući između kineskog i švedskog modela zaštite, a građane zbunjuju nejasnim i nekonzistentnim ponašanjem, najavama i izjavama.”

Izvor: facebook

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести