Početna Vesti Bjelogrlić: Seka Sablić je PONOS, a Atlagić SRAMOTA nacije

Bjelogrlić: Seka Sablić je PONOS, a Atlagić SRAMOTA nacije

“U svakoj naciji, državi, u svakom društvu, postoje mediokriteti i postoje slobodoumni, talentovani i izuzetni ljudi. Države se razlikuju, između ostalog, i u afirmaciji jednih u odnosu na druge”, izjavio je on za dnevni list “Danas”, pa dodao:

“Uređene i srećne države neguju i čuvaju svoje vredne i izuzetne ljude, kao svojevrsni putokaz napretku svoje zajednice. Druge države, u koje nažalost spada i naša, upravo uz pomoć mediokriteta, i moralnih i ljudskih ništavila pokušavaju da kreiraju društvo u kojem će poslušnici, kukavice i nezainteresovani nadjačati ljude sa intergritetom. Tako se pravi idealan teren za dugogodišnje vladanje. Ništa novo. Oproban metod, toliko puta viđen u istoriji čovečanstva.”

Bjelogrlić je takođe istakao da je siguran u to da je velika većina nacije ponosna na umetnicu kakva je Seka Sablić.

“Siguran sam da je velika većina naše nacije ponosna što imamo Jelisavetu Seku Sablić, i da se stidi ljudi poput Atlagića. Problem je što ne zna kako da to kaže i pokaže. Kako da se tome usprotivi”, izjavio je Bjelogrlić za dnevni list “Danas”.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, juče je Udruženje dramskih umetnika Srbije ocenilo da napadi na glumicu Jelisavetu Seku Sablić u Skupštini Srbije predstavljaju nedoličan i nepatriotski čin, kao i da je to napad na slobodu izražavanja.

Foto:_E-Stock/Aleksandar Baclija

Oni su u saopštenju naveli da je napad na Seku Sablić napad na Ustav Srbijelečić.

Podsetimo, poslanik vladajuće koalicije Marko Atlagić kritikovao je glumicu zbog stavova izrečenih u intervjuu za “NIN”, gde je između ostalog izjavila da je “otadžbina tamo gde ti je dobro, a ne gde su sarme”.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,047FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Сличне вести

Knić u kolapsu!

Kako ja nevakcinisan ugrožavam tebe vakcinisanog