PočetnaVestiČejović (Oslobođenje): Gradske vlasti da polože račune za katastrofalnu bezbedonosnu situaciju u...

Čejović (Oslobođenje): Gradske vlasti da polože račune za katastrofalnu bezbedonosnu situaciju u Nišu

Радован Чејовић из покрета Ослобођење поздравио је данас наставак грађанских протеста у Нишу и нагласио да се ситуација у том граду може променити само сталним притиском на градску власт.
„Једино решење је бунт и константно подсећање градске власти да су они у служби грађана“, истакао је Чејовић и позвао Нишлије да се прикључе протестима због катастрофалне безбедносне ситуације у овом граду.

Протести су започели након стравичне саобраћајне несреће у којој су почетком јануара страдали дванаестогодишњи дечак, као и отац троје деце Дејан Илић. Чејовић сматра да се дубљи узрок протеста налази у чињеници да Ниш више није безбедан град.
„Паљења кола градских функционера, учестала мафијашка убиства која се не расветљавају, обрачуни ватреним оружјем у клубовима, туче и разбојништва на сваком кораку. Ниш је у протекле четири године постао налик на распуштено место на дивљем западу, где закон не постоји. Грађани су напокон устали и више не желе да буду глинени голубови осуђени на страх“, истиче он и за ситуацију оптужује градске власти:
„Док су грађани Ниша изражавали незадовољство и целој земљи скретали пажњу на нагомилане проблеме, градска власт се сакрила у мишје рупе. Нова градоначелница Драгана Сотировски није смела да се обрати грађанима и одбијала је да преузме одговорност“, истиче представник покрета Ослобођење.

Како градска власт није реаговала, у Ниш је морао да дође нови министар полиције Александар Вулин и смени начелника Полицијске управе. Чејовић наводи да проблеми тиме нису решени:

„Проблем наравно нису полицајци којих има мало и који часно и поштено раде свој посао у тешким условима, већ њихови руководиоци, партијски постављени функционери и људи из градске власти које је поставила централа СНС из Београда. Они не раде у корист грађана, већ у корист партије и криминалних картела“.
Чејовић је испред покрета Ослобођење позвао да грађанима рачуне положе сви они који су одговорни за катастрофалну безбедносну ситуацију, а не да се, како је рекао, „скривају иза смене начелника Полицијске управе“.
„Захтевамо и хитну анализу тренутног безбедносног стања у граду и израду нове стратегије безбедности. Такође, тражимо и повећање издвајања за службе јавног реда у Нишу, као и повећање броја патрола на улицама, уз увођење јасних аршина који ће важити за све – а не само за обичне грађане, док ће криминалци, татини синови и партијски функционери слободно да дивљају“, подвлачи он.

„Грађани су почели да се ослобађају страха и ускоро ћемо ослободити цео Ниш, а онда и Србију. Ово није партијска држава и никаква спрега мафије и владајуће партије није јача од грађана“ закључио је Радован Чејовић.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести