PočetnaVestiDemokrate u Šapcu rekle ne Vučiću! Ogromna većina članova glavnog odbora uz...

Demokrate u Šapcu rekle ne Vučiću! Ogromna većina članova glavnog odbora uz Zorana Lutovca

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je današnja sednica Glavnog odbora (GO) DS-a u Šapcu jedina legalna, dok je skup u Beogradu koji organizuju njegovi protivnici – protivan Statutu stranke. Lutovac je rekao da se u Šapcu okupilo 196 od oko 300 aktivnih članova GO DS što je, prema njegovim rečima, sigurna većina.

“Ne postoje dva Glavna odbora, ovde je legalno rukovodstvo i legalan poziv upućen članovima GO”, rekao je Lutovac uoči sednice.

Kako je dodao “inicijatori svega toga” žele saradnju sa Aleksandrom Vučićem, ali je prema njegovim rečima DS oštra opozicija Vučiću i ne pada mu na pamet da saradjuje s njim i “da mu bude ikebana”.

Lutovac je rekao da prihvatanje njegovog izveštaja na početku sednice GO prošle sedmice predstavlja podršku reformama koju je iskazalo najšire članstvo DS-a.

“Bojkot je prvi korak ka povratku poverenja gradjana, slede i organizaciono tehničke promene za sve koji žele da se uključe u borbu za reforme i protiv vlasti”, rekao je Lutovac.

On je rekao da DS nikada do sada nije isključivala članove i dodao da onaj ko se pojavi na tuđoj listi ili vodi kampanju za druge sam sebe isključuje, a kako je precizirao to se odnosi na Gordanu Čomić i Balšu Božovića.

GO jednoglasno je razrešio dužnosti sekretara DS Gorana Jaića.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести