PočetnaVestiDjilas: Uz pomoć Evrope doćićemo do izbora na kojima će narod smeniti...

Djilas: Uz pomoć Evrope doćićemo do izbora na kojima će narod smeniti Vučića

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da se na nedavnim izborima jasno pokazalo da je Srbija jednopartijska država.

“Parlament Srbije u kome su samo stranke Miloševićevog učenika Dačića i Šešeljevog Vučića jasno pokazuje u kakvoj zemlji živimo”, izjavi je Đilas za Večernji list.

Đilas kaže da je “besmisleno, u uslovima pritisaka, krađe, ubacivanja listića, nepostojanja kontrolora na 80 odsto biračkih mesta, pričati o izlaznosti”.

“Ali, ovo je najmanja izlaznost u poslednjih 20 godina. Lako se izračuna da izlaznost nije prešla 40 odsto uz sve pritiske koje je vlast sprovodila. To je za trećinu manje nego 2016”, ocenio je Đilas.

Na pitanje da li je razočaran držanjem međunarodne zajednice, EU, prema načinu izbora, Đilas je odgovorio da je “izuzetno zadovoljan”.

“Vučiću su čestitali samo Orban i Tusk. Tri poslaničke grupe u Evropskom parlamentu su osporile ove izbore i potpisale službeni dopis u kojem podržavaju zahtev srpske opozicije da se po ugledu na Makedoniju pošalju ekpertni timovi koji će oceniti stanje u oblasti medija i vladavine prava u zarobljenoj državi kakva je Srbija. Verujem da ćemo uz podršku Evrope doći do izbora na kojima će narod moći slobodno iskazati svoje mišljenje, odnosno smeniti Vučića”, rekao je on.

Večernji list je pdosetio da Vučić godinama na prvom mestu imenuje Đilasa kao najvećeg krivca za sve loše u Srbiji.

“Nije lako živeti dok vam decu vređaju u školi jer im je otac lopov, dok vam supruzi na ulici viču da je kurva i drolja, dok vas, dok nosite bebu u naručju, napada čovek jer ste ‘sve pokrali pa druga deca zbog toga umiru’… “, rekao je Đilas i dodao da “svaki dan o njemu lažu Vučić, svi njegovi suradnici i skoro svi mediji”, ali da više ne obraća pažnju što god da kažu, ocenjujući da je verovatno jedini političar na svetu koji ne čita novine i ne gleda političke emisije.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести