PočetnaVestiĐukanović na sednici Skupštine Srbije pozvao vladu da raspusti Krizni štab

Đukanović na sednici Skupštine Srbije pozvao vladu da raspusti Krizni štab

Tokom rasprave u Skupštini Srbije o finansijskim planovima nezavisnih tela, poslanici grupe “Aleksandar Vučić – Za našu decu” (AVZND) i Socijalističke partije Srbije (SPS) uglavnom su kritikovali opoziciju i medije koji kritikuju vlast, a bilo je i poziva Vladi da ugasi Krizni štab i ne prihvati predložene protivepidemijske mere.

Vladimir Đukanović (SNS) je pozvao Vladu da to učini i rekao da “ne možeš da čuješ više da se neko leči od kancera, priča se samo o koroni”.

“Molim da se ne prihvate mere Kriznog štaba, prestanite da maltretrate privredu, kako će neko da podeli platu ako ga zatvarate” pitao je poslanik, a Regulatorno telo za elektronske medije (REM) je pozvao da “reaguje zbog širenja panike”.

Đukanović je rekao da je “veliki protivnik” regulatornih tela – “sve bih ih pogasio” jer “njih niko ne kontroliše”, a ministarstva su “pretvorena u ikebane”.

“Agencija za borbu protiv korupcije takođe treba da se ugasi jer služi da se zaposle nevladine organizacije” rekao je Đukanović i dodao da su njihove plate “ogromne… kao pijavice na budžetu”.

Njegova stranačka koleginica Aleksandra Tomić odgovorila je da je teorija o NVO sektoru kao četvrtoj grani vlasti bila “izmišljena tema” do 2012. godine, dok je zadatak sadašnje vlasti da “vrati institucije u nadležnost svih građana”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести