Početna Vesti Kriminal?! Državni sekretar još nije zaseo u fotelju, a već je zavukao...

Kriminal?! Državni sekretar još nije zaseo u fotelju, a već je zavukao ruku u državnu kasu?!

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР МИНИСТАРСТВА ЗА БОРАЧКА ПИТАЊА МИОДРАГ КАПОР ДОДЕЛИО ПАРЕ И ПРОЈЕКАТ УДРУЖЕЊУ У КОЈЕМ ЈЕ ЗАКОНСКИ ЗАСТУПНИК.(доле доказ) Ово је крај постојања Закона у Србији, више не важи ништа. Поставља се логично питање како ће Државни секретар министарства за борачка питања Миодраг Капор потписати уговор о одобреном пројекту ,,документарни филм Славна 72 Специјална” удружењу Пријатељи 72 Специјалне где је исти Миодраг Капор сада и својству законског заступника. Ово још није било никада а све смо имали прилику да видимо.


Ништа против Удружења Пријатељи 72 Специјалне и чланова удружења али оваква подела пројеката је срамота за државу Србију и Министарство за борачка питања.
Пројекти који су одобрени од стране Министарства за борачка питања су против Закона и ,,отимање” пара пореских обвезника Србије и тежак јавашлук и незнање из више разлога и то:
• у истом дану је објављена листа, пристиглих и листа процењених пројеката,
•државни секретар пензионисани пуковник из Крајине Миодраг Капор мора јасно да каже да ли је председник удружења, бораца које ће добити средства за пројекат
•пројекте су добила удружења која су тек регистрована,
•део удружења није регистрован у Апру да има за циљ спровођење пројекта према конкурсу,
•називи пројекта наводе о откривају шта је циљ пројекта што је Законом и конкурсом забрањено, дозвољено је само да се стави назив пројекта,
•поједина удружења која су добила пројекат немају завршни рачун за 2019 години и
•низ других недостатака и неправилности
После наших критика ни сајт министарства не ради више а слика доле то доказује.
Прва два документа показују ко је законски заступник, трећи, четврти и пети докуменат показују назив пројекта и откривају циљ пројекта што је Законом забрањено, шести докдокумент је конкурс из којег се јасно види да пише назив пројекта и да неби био фаворизован било који пројекат пише ,,не отварати пре завршетка конкурса” а самим откривањем именом шта ће се радити у пројекту они су већ отворили коверте.
Следећа документа су Удружења која ће добити средства.

КО СТОЈИ ИЗА ОВАКЕВЕ ПОДЕЛЕ ПЛЕНА А ДА БОРЦИ НЕЋЕ ИМАТИ НИШТА ОД ИСТИХ ПРОЈЕКАТА ШТО ЈЕ СУПРОТНО КОНКУРСУ И ЗАКОНУ.

На крају ништа ми неморамо да будемо али ћутати никада нећемо што борачка популација мора да зна и са тим су сагласна многа удружења из Србије.

Господа ће се љутити што ми нећемо да ћутимо за овакве злоупотребе јер наше чланство испашта због оваквог незаконитог рада и зато нећемо ћутати никада.

Гвоздени пук Србије и
Удружење Бораца Ваљево.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,059FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести