PočetnaVestiKrstić: Protest je uspeo - svet je video kako diktator batina svoj...

Krstić: Protest je uspeo – svet je video kako diktator batina svoj narod

Evo kako na ptoteste, koji se održavaju po gradovima širom Srbije, gleda politikolog i aktivni učesnik protesta, Nikola Kolja Krstić, koordinator Pokreta Tvrdjava iz Smedereva:

,,Protest je uspeo! To je sve što treba da znamo. Povukao je svoju odluku, ogolio brutalnost, otišla slika u svet diktatora koji besomučno batina svoj narod. Pobeda. Stepenik gore u osvajanju slobode.

Na stranu što su glavnu ulogu juče preuzeli huligani koji nikakve veze nemaju sa protestima. Nisu sami, mi smo im dozvolili to sa umobolnim sedenjem i povlačenjem. 20.000 ljudi se povuklo zbog 200 plaćenika. A i to sedenje se nije desilo samo od sebe, cela mantra o pasivnosti i sedenju dolazi od lažne građanske elite koja je možda i u direktnijem dilu sa režimom nego sami desničari. Huligani sa jedne strane, i NVO govna sa druge, su dva lica jedne medalje i odlično se dopunjuju.

Protest je ogolio režimske desničare, lažne levičare, propale opozicionare i pre svega, ogoljenu silu režima.

Sada treba promeniti formu protesta, da bismo se distancirali od plaćenika, ali nikako se ne vraćati u defanzivu i pasivnost. Dakle, blokade, neposlušnost, uzvraćanje udarca. Ali ne napad i nasilje apriori. Dobro je da je nasilje konačno prihvaćeno kao legitiman vid borbe i samoodbrane.

Ovaj režim se neće smeniti na izborima i neće ga smeniti Zapad. Takođe, neće pasti brzo, budimo strpljivi. Isto tako neće pasti sedenjem na stiroporu i šetanjem, već kao što pada svaki nedemokratski režim – na silu. I neće ga oboriti Beograđani, lažna tviter elita i deca cveća, nego razjareni napaćeni radnici i nezaposleni širom Srbije. Oni kad se sjate u Beograd, neće doći da sede.

Tako da, pobedili smo, mala pobeda, ali značajna. Ogroman posao je pred nama, ovo je maraton, a ne sprint. Držte se!”

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести