PočetnaVestiObradović (Dveri): "prelazna vlada" - Srbija u krizi

Obradović (Dveri): “prelazna vlada” – Srbija u krizi

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas u saopštenju da su i domaća i medjunarodna javnosti sve svesnije u koliko velikoj političkoj krizi je Srbija.

“Jedna od opcija je nastavak uličnih demonstracija i gradjanske neposlušnosti do pada vladajućeg režima, a drugi posrednička misija Evropskog parlamenta”, naveo je Obradović koji se zalaže za treće rešenje.

Jer, poručio je on, “od atmosfere gradjanskog rata i od policijske represije u koju vodi Vučićeva diktatura, kao i od mešanja stranaca u naša unutrašnja politička pitanja, bolje je sedanje vlasti i opozicije za pregovarački sto, uz pomoć domaćeg društvenog autoriteta, kao što je… bila inicijativa predsednika Srpske akademije nauka (SANU) Vladimira Kostića da se razgovara”.

Obradović je podsetio da je taj predlog Kostića prihvatila opozicija u Savezu za Srbiju, ali da ga je vlast odbila, što, kako je naveo, “mnogo govori o prirodi aktuelne vlasti”.

“Svakako je potrebno što pre se vratiti na ovu inicijativu akademika Vladimira Kostića koja nas vodi ka smirivanju i normalizaciji političkih prilika u zemlji, a potom i formiranju prelazne vlade kao jedinom rešenju da se premosti ovaj period kada nemamo ni Skupštinu ni Vladu”, rekao je Obradović.
Osnovni zadatak “prelazne vlade” bila bi briga o zdravstvu tokom epidemije i izbor novog Kriznog štaba, kao i saniranje negativnih posledica pandemije po privredu, a uz to bi trebalo “osloboditi medije i sve nezavisne državne institucije od terora izvršne vlasti, i stvoriti uslove za slobodne i poštene izbore na svim nivoima za devet do dvanaest meseci”, naveo je Obradović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести