Početna Vesti Obradović: Dveri su antifašistička politička organizacija

Obradović: Dveri su antifašistička politička organizacija

Александар Вучић веома свесно изговара лажи, још свесније етикетира политичке противнике и потпуно циљано и намерно урушава њихово достојанство, углед и част – поручио је лидер Двери Бошко Обрадовић после првог рочишта одржаног у Првом основном суду по његовој тужби против председника државе владајуће партије Александра Вучића за повреду угледа и части.

 

      На конференцији за новинаре коју је одржао испред Првог основног суда, Обрадовић је пренео да је на рочишту дао изјаву колико је био повређен и колико му је згажена част и достојанство због изјаве председника државе дате на једној од телевизија у којој га је назвао лоповом и фашистом.

  • То није први ни последњи пут. Пре, а нарочито после њега, десетине и стотине представника СНС-а на свим режимским медијима хиљаду пута су понављали ове лажи и то је био директан начин како се они иначе обрачунавају са својим политичким противницима, а да ми никада и нигде не добијемо могућност да одговоримо и да се чује друга страна, што је ваљда основни закон и правило објективног новинарства – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да се Александар Вучић јуче није појавио на суду. Бошко Обрадовић је за себе казао да је антифашиста, да потиче из антифашистичке породице и да је његов деда Витомир Обрадовић страдао од фашизма на Сремском фронту.

  • Српски покрет Двери је антифашистичка политичка организација. Лично сам приредио посебан тематски број часописа Двери српске посвећен антифашизму, написао серију текстова на ту тему и више пута говорио из антифашистичког угла у јавном и медијском наступу. Апсолутно никакве везе ни ја нити покрет Двери немамо са фашизмом, јер да имамо, ми бисмо одавно по законима Србије били забрањени. Управо је Министарство за државну управу и локалну самоуправу на наше питање одговорило, и то је јавно доступан документ, да су Двери регистроване као политичка организација по законима Републике Србије, а то не би могле да буду да у нашем програму има било каквих фашистичких елемената – рекао је Обрадовић.

Поновио је да очекује пресуду у своју корист и поручио да ће она заправо бити „почетак суђења Александру Вучићу у Србији“.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,047FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести