Početna Vesti Oko 100 hiljada potpisalo peticiju da se novac za proslave preusmeri za...

Oko 100 hiljada potpisalo peticiju da se novac za proslave preusmeri za lečenje bolesne dece

Organizacija “Kreni-Promeni” saopštila je u nedelju da je skoro 100.000 građana potpisalo njihove peticije da se sredstva izdvojena za novogodišnje proslave preusmere za lečenje bolesne dece.

U saopštenju te organizacije se navodi da je nekoliko lokalnih samouprava odlučilo da novac preusmeri na taj način, a da će proveriti navode gradova i opština koje su im odgovorili da “ne postoje sredstva opredeljena za proslavu novogodišnje noći”.

“Nakon pokretanja peticije za Beograd na platformi Kreni-Promeni, javio se veliki broj građana sa željom da isti zahtev pokrenu i u svojim mestima. Peticije su pokrenute u 24 grada, a nakon kampanje devet gradova je odlučilo da u skladu sa zahtevima peticije preusmere novac za lečenje dece: Užice, Kragujevac, Pirot, Vladičin Han, Veliko Gradište, Zrenjanin, Subotica, Sombor, Vranje”, navodi se u saopštenju.

“Kreni-Promeni” dodaje i da su podneli zahtev za pristup informacijama od javnog značaja od gradova koji tvrde da nemaju tu stavku u budžetu, poput Beograda, kako bi proverili koliko je novca predviđeno za finansiranje kulturnih, zabavnih ili promotivnih manifestacija u vezi sa Novom godinom, kao i koliko se novca troši na novogodišnju rasvetu.

“Očekujemo da u ovim teškim vremenima i drugi gradovi slede primer devet gradova koji su poslušali apel građana i sredstva opredeljena za proslave koje se neće desiti usmere na lečenje dece”, zaključuje se u saopštenju.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,052FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести