PočetnaVestiOtkrivamo: Vuk Jeremić izdaje opoziciju - Nikola Jovanović ostaje na čelu Saveza...

Otkrivamo: Vuk Jeremić izdaje opoziciju – Nikola Jovanović ostaje na čelu Saveza u Beogradu

Kao bomba je odjeknula vest da Nikola Jovanović, šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Beogradu, podnosi ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci.

Kako Jovanović navodi, a naši izvori iz Narodne stranke potvrđuju do razlaza je došlo nakon što je Vuk Jeremić zatražio izlazak Narodne stranke iz Saveza za Srbiju i zatražio da sve stranke nastave nastupe samostalno dok se Nikola Jovanović tome usprotivio i tražio da se makar u Beogradu nastavi zajednički nastup opozicije.

Jovanović je široj javnosti postao poznat nakon kao što je kao odbornik Gradske skupštine Beograda razotkrivao mnogobrojne afere Gorana Vesića i njegove gradske uprave, te kao zaštitnik interesa građana prestonice.

Podsećamo Vuk Jeremić se našao na udaru javnosti kada je sa određenim bliskim saradnicima nakon bojkota i usred pandemije postavljao fotografije sa njihovog odmora i raftinga i bio je pod pritiskom pojedinih struktura unutar stranke da pokaže veću nezavisnost Savezu za Srbiju od Dragana Đilasa.

Žalosno je videti kako je neko ko je dugo zagovarao zajedništvo opozicije odlučio da toj ideji okrene leđa, o razlozima za tu odluku možemo samo da spekulišemo ali sigurno je da predstavlja težak udarac ideji zajedničkog opozicionog delovanja u Srbiji i u Beogradu.

U nastavku vam donosimo celokupan tekst ostavke Nikole Jovanovića, koji pak kaže da nastavlja da obavlja dužnost odbornika koju su mu poverili Beograđani:

“Zbog nepremostivih razlika oko daljeg političkog istupa u Beogradu, kao i zbog načina na koji je sazvana zaključena poslednja sednica Gradskog odbora, podnosim ostavku na stranačke funkcije.

Smatrao sam da samo jedinstveni nastup opozicije može građanima probuditi nadu, vratiti veru u pobedu i omogućiti promene koje većina naroda priželjkuje.

Kao jedan od osnivača Narodne stranke želim mojim dosadašnjim saborcima puno uspeha u daljoj borbi, oko čijih ciljeva smo uvek bili saglasni i znam da ćemo uvek biti na istoj strani.

Vuku Jeremiću, predsedniku Narodne stranke, kao osvedočenom borcu za demokratiju i ugled Srbije u svetu, želim da zauzme istaknuto mesto u našem društvu koje zaslužuje”, stoji u ostavci.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести