PočetnaVestiOtkrivamo:"Koluviji SAJ čuvao ,,paradajz" u Jovanjici od žene sa detetom"

Otkrivamo:”Koluviji SAJ čuvao ,,paradajz” u Jovanjici od žene sa detetom”

 

Foto: Printscreen/minrzs.gov.rs

Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjica”, kom se sudi za proizvodnju marihuane koja je u rekordnoj količini pronađena na tom imanju, više puta je briljirao tokom iznošenja odbrane pred Specijalnim sudom, a izjava da su mu inspektori i tužilac nudili nagodbu ukoliko za sve optuži brata predsednika republike Andreja Vučića, nije uspela da se održi kao najbizarnija koju je izrekao. Naime, odgovarajući na pitanje otkud naoružani specijalci na Jovanjici, Koluvija je pokušao da ubedi sve u sudnici da je bio primoran da anagažuje obezbeđenje “zbog žene s detetom koja mu je krala povrće”.

Malo ko može da zamisli da bi neki domaćin koji se bavi uzgojem organske hrane mogao da angažuje obezbeđenje, i to naoružano, kako bi mu sačuvali plodove koje uzgaja. Na stranu to što bi plate obezbeđenju za čuvanje imanja tokom cele godine verovatno “pojele” dobar deo zarade, ali činjenica da naoružani, bivši pripadnici oružanih snaga, čuvaju neko gazdinstvo deluje u najmanju ruku čudno, a upravo to je na suđenju izjavio Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva “Jovanjica”.

Naime, kako je preneo N1, Koluvija je pred sudijama rekao da je obezbeđenje unajmio pošto mu je Romkinja s dvoje dece nekoliko puta ukrala povrće. Nekadašnje pripadnike SAJ Koluviji je preporučio rođak i policajac za obezbeđenje štićenih ličnosti Milan Kendija.

Kolika je cena povrća, odnosno organske marihuane, koju je, kako tvrdi Koluvija, uzgajao, pitanje je koje se odmah nametnulo imajući u vidu da odnos koštanja obezbeđenja i proizvoda koji su navodno, ukradeni sa imanja. Koliko je moguće da bivši pripadnici, koji su visoko obučeni za najteže bezbednosne zadatke, mogu da budu obezbeđenje gde se gaji “najobičnije” povrće, takođe je nejasno.

Na ovu izjavu skrenuo je pažnju i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić koji je čitavu ovu aferu otkrio javnosti.

Inače, Nova.rs već je pisala o nizu izjava Predraga Koluvije, koje će se pamtiti, počevši od toga da mu je inspektor Mitić nudio saradnju s policijom da prizna da radi za Andreja Vučića i Zvonka Veselinkovića, do toga da ga niko iz policije nije prisiljavao da optuži lažno Andreja Vučića.

Na sudu, teza njegove odbrane jeste da mu je proces montiran.

Podsetimo, većinski vlasnik firme “Jovanjica” Predrag Koluvija uhapšen je novembra 2019. godine s falsifikovanom službenom policijskom ispravom kod sebe. Tada je otkriveno da se u plastenicima na imanju čiji je vlasnik nalazi oko 649,4 kilograma osušene marihuane, ali i plantaža od 65.581 stabljika kanabisa.

Sem Koluvije u ovom postupku sudi se Sergeju Mrđi, koji je u bekstvu, zatim Vladanu Živojinoviću, Branislavu Miljeviću, Zdravku Miloševiću, Stevanu Holić, Vuletu Bojoviću, Petru Živanoviću, Petru Hricaju i Bobanu Jovanović.

 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

1 KOMENTAR

  1. Ja sam laik ali vidim film. Sva marihuana je isla u ulje, i onda se isto izvozilo za Sloveniju, polulegalno doduse. Vece se pare tako dobiju nego prodajom na ulici, zato se i nigde ne pominje kome je prodavana tolika marihuana. Drzavno-privatni posao. Nadam se da ce ubrzo kada se zemlja oslobodi pravi krivci na robiju.

Comments are closed.

Сличне вести