PočetnaVestiPolitikaObradović: Vučićeva rusofilijia skriva predaju Kosova i Metohije

Obradović: Vučićeva rusofilijia skriva predaju Kosova i Metohije

Uvek kada vladajući režim u Srbiji pojačava proruski politički marketing ili se pojačano brine o Republici Srpskoj – budite sigurni da je u pitanju skretanje pažnje sa nečega veoma važnog što se trenutno dešava na Кosovu i Metohiji.

Tako je i ovih dana jedna klasična izdaja interesa države Srbije i srpskog naroda na КiM – predaja elektroenergetskog sistema države Srbije u ruke Velike Albanije – zamaskirana dolaskom Lavrova i susretom sa Dodikom. Danima režimski mediji forsiraju rusofiliju i srbovanje po pitanju Republike Srpske kako bi zamajali javnost i sprečili interesovanje građana Srbije i medija za ono što se dešava na Кosovu i Metohiji. Umesto da ovih dana centralna tema u političkoj javnosti bude šta se desilo sa prenosom elektroenergetskog sistema Srbije na velikoalbansku energetsku mrežu lažna država Кosovo-Albanija, i kakve su posledice po građane Srbije koji žive na КiM, sve je učinjeno da se ova tema marginalizuje. Vučićeva rusofilija i marketinško srbovanje uvek su alarm za svakog srpskog rodoljuba da pojača pozornost na ono što vladajući režim trenutno radi po pitanju kršenja Ustava i predaje Кosova i Metohije.

Veoma je karakteristično da Aleksandar Vučić nikada ne pominje Rezoluciju 12 44 SB UN koja garantuje da je КiM sastavni deo Srbije, na šta mu je ruski ministar inostranih poslova ponovo skrenuo pažnju na zajedničkoj konferenciji za medije, sugerišući da bez te rezolucije nema rešavanja pitanja statusa КiM. Na ovaj način se ponavlja praksa da Španija i Ruska Federacija više brane međunarodno pravo Srbije na suverenitet nad Кosovom i Metohijom nego državni vrh Srbije. U nastupajućem periodu međunarodni sponzori kosovske nezavisnosti insistiraće na ispunjenju Vučićevog obećanja koje je dao kada su ga zapadni mentori 2012. godine postavili na vlast, a to je priznanje lažne države Кosovo kao nezavisne.

Ovu mračnu i izdajničku ulogu SNS, od kršenja predizbornih obećanja Tomislava Nikolića po pitanju КiM i potpisivanja antiustavnog tzv. Briselskog sporazuma 2013. godine, do danas, ne može sakriti nikakva lažna rusofilija i stalno maskiranje patriotskim marketinškim plaštom. U Srbiji su na vlasti lažne patriote i to se više ne može sakriti.

 

Boško Obradović
Predsednik Dveri

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести