PočetnaVestiPolitikaSSP Blace: Budžet rasipnički

SSP Blace: Budžet rasipnički

Predlog budžeta za 2021 godinu je predizborni, rasipnički, pravljen je po meri vladajuće partije, a ne u korist građana Opštine Blace. Na primer za poljoprivredu su predviđena sredstava u iznosu od 9.000.000,00 dinara, a zna se da je Opština Blace mahom poljoprivredni i voćarski kraj i da je Opština sa najvećim brojem stabala šljiva u Srbiji, gde postoji veliki broj malih i velikih sušara za voće, a takođe i hladnjača za voće što je po našem mišljenju katastrofalno mali iznos koji treba biti višestruko veći dok na drugoj strani za turizam u Blacu gde u ovoj godini nije bilo malte nijedno noćenje je predviđeno neverovatnih 33.000.000,00 dinara, ili za biblioteku 10.000.000,00 dinara.

Takođe je predviđen iznos za plate zaposlenih lica, raznorazne usluge po ugovorima za privremene i povremene poslove, razne reprezentacije i slična davanja skoro 50 odsto predviđenog budžeta za 2021. godinu, a na drugoj strani za investicione projekte je predviđeno vrlo malo sredstava. Tačnije, gotovo da ih nema.

U predloženom budžetu nema predviđenih sredstava za radnike koji ostaju bez posla zbog krize izazvane korona virusom, za male preduzetnike koji zatvaraju svoje firme ili otpuštaju radnike, a takođe nije bilo mesta i za besplatne udžbenike i užinu za učenike i socijalno ugrožene.

Budžetom, po nama, je potrebno odvojiti mnogo više sredstava za socijalnu i dečju zaštitu-potrebno je odvojiti sredstva za lične pratioce,ova stavka je neophodna jer je potreba za ličnim pratiocima za decu školskog uzrasta evidentna.Predlog je da se za lične pratioce angažuju na prvom mestu nezaposleni roditelji ove dece koji su najupućeniji u potrebe svog deteta.

Ovakvim budžetom koji je predložen i koji će najvervotanije biti usvojen u jednopartijskoj skupštini gde nema opozicije i nema diskusije i rasprave Blace ide ka tome da izgubi status opštine i da postane mesna zajednica u budućnosti, a SSP Blace će se boriti da Blace ostane opštinsko mesto, a ne mesna zajednica, jer mi imamo plan da opština Blace  bude opština svih građana sa jednakim šansama, a ne samo odabranih partijskih ucenjenih građana.

Stranka slobode i pravde,Blace

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

2 KOMENTARA

Comments are closed.

Сличне вести