PočetnaVestiPredsednik RIK-a eksponent stare UDBE?! Koliko plata prima Vladimir Dimitrijević???

Predsednik RIK-a eksponent stare UDBE?! Koliko plata prima Vladimir Dimitrijević???

Poslednjih dana u žiži javnosti našao se predsednik Republičke izborne komisije, Vladimir Dimitrijević. Rad Republičke izborne komisije u velikom delu javnosti okarekerisan je kao netransparentan, sumnjiv, manipulativan, a podaci koje je iznela kao fingirani, neverodostojni.

Ko je zapravo Vladimir Dimitrijević?
Dimitrijević je član Srpske napredne stranke, potpredsednik opštinskog odbora Stari Grad. Njegovi mesečni novčani prilozi iznose više stotina hiljada dinara, a nalazi se na više funkcija. Kao izršni direktor Pošte Srbije od 2014.godine prima 178 hiljada dinara, predsednik Skupštine Aerodroma Nikola Tesla 63 hiljade, član je brojnih opštinskih, a i predsednik Republičke izborne komisije za šta prima naknadu od više stotina hiljada dinara.
Diimitrijevićev otac Drakče od 1993.godine do 2000.godine rukovodio je beogradskom kaneclarijom interpola u Saveznom MUP-u. Ovaj pripadnik starih Miloševićevih ratno-huščaških, udabških struktura, podržavalac SPS-a, a kasnije i JUL-a, blizak je prijatelj Zvezdana Terzića nekada predsednika OFK Beograda, a dok se Terzić nalazio u bekstvu, mesto predsednika kluba preuzeo je Dimitrijević. UEFA je iznela niz optužbi za nameštenje utakmica od strane OFK Beograda za vreme dok se Dimitrijević nalazio na čelu kluba. Drugi sin Drakčeta Dimitrijevića, sa diplomom Visoke poslovne škole u Beogradu radi u konzulatu Srbije u Nemačkoj.

Dimitrijevići su rodom iz opštine Blace, a Blačani su nam rekli da iako se Dimitrijevići godinama kako otac tako i sin nalaze na viskokim položajima u državi ništa za svoj kraj nisu uradili već vode isključivo računa o svojim ličnim interesima.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести