PočetnaVestiSaopštenje SSP Bor

Saopštenje SSP Bor

Saopštenje SSP Bor:

Epidemiološka situacija u Boru se poslednjih dana znatno pogoršava. Zaključno sa trećim decembrom, ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije Covid 19 je 810, uz svakodnevni rast od oko 80 novih slučajeva. Broj preminulih nam nije poznat zbog odluke da ta informacija bude centralizovana.

Fotografija: Privatna arhiva

Takođe je primetno da ne – kovid pacijenti ne dobijaju neophodnu zdravstvenu pomoć i zaštitu, a usled kolapsa zdravstvenog sistema i velikog broja medicinskih radnika koji su u izolaciji.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Bor bez posla je ukupno 24 lekara i 135 medicinski sestara. Od toga u Boru na posao čeka 15 doktora opšte prakse i 108 medicinskih sestara.

Fotografija: Privatna arhiva

Direktor Opšte bolnice u Boru se obratio molbom za odobrenje prijema u radni odnos 30 sestara, 10 lekara i dva radiološka tehničara. Ministarstvo zdravlja i komisija za nova zapošljavanja su odbili ovu molbu.

Obratili smo se ministarstvu zdravlja zahtevom da svoju odluku promeni, a u ime građana Bora.

Obratili smo se i gradonačelniku zahtevom da se sva budzetska sredstva, određena za ono što trenutno nije prioritet, preusmere ka rešavanju ovog problema.

Naveli smo i da ćemo ih u suprotnom smatrati direktno odgovornim za kršenje ljudskih prava svakog građanina Bora koji ne bude dobio adekvatnu zdravstvenu zaštitu i pomoć.

Pozivamo građane Bora da potpišu i on line peticiju kojom zahtevaju svoja prava.

Irena Živković, predsednik odbora Stranke Slobode i Pravde Bor

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести