Početna Vesti Sećanje Olje Bećković na krstarenje sa Maradonom

Sećanje Olje Bećković na krstarenje sa Maradonom

Kada je svojevremeno legendarni fudbaler Dijego Maradona posetio Beograd, bilo je to zbog projekta Emira Kusturice, koji je želeo da ga ovekoveči na filmu. Tom prilikom, kako je Kusturica nedavno i rekao, njih dvojica su krstali brodom po Beogradu. Međutim, slavni reditelj i nažalost preminuli fudbaler, nisu jedini koji su te večeri bili na brodu.

U njihovom društvu našla se i čuvena novinarka, voditeljka i autorka Olja Bećković, zajedno sa svojim ocem, akademikom Matijom Bećkovićem, i svojim, tada malim sinom, Lukom.

“Istina je da sam bila tamo, ali bi bilo pretenciozno da kažem da sam bila sa Maradonom. Samo sam bila na isto mestu gde je bio i on. Suština je bila da upoznam mog tada malog sina sa njegovim idolom. On je i danas užasno ponosan što je imao tu priliku, i kao najveću vrednost čuva sliku sa tog događaja”, kratko je prokomentarisala Bećković.

Kao uspomenu na to čuveno krstarenje, Bećković nam je poslala i fotografiju koja je nastala te večeri.

U prvom planu je Maradona, dok su iza njega u zagrljaju Olja i Matija Bećković, a sa desne strane, ogrnut u ćebencetu, nalazi se i Luka, Oljin sin.

U filmu koji je Kusturica snimio o Maradoni, postoji i jedna zanimljiva scena kada Maradona razgovara telefonom sa Kustiričinom majkom Senkom, koja ubrzo potom umire.

Reditelj je ranije objasnio da je taj telefonski razgovor snimljen upravo na tom krstarenju.

“On je posljednji čovjek sa kojim je razgovarala moja majka, koja tada nije pokazivala znake da nas napušta, a umrla je u trenutku kad smo nas dvojica krstarili brodom po Beogradu“, podsetio je Kusturica.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,047FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести