PočetnaVestiSrpska dijaspora u Njujorku uz demostrante u Srbiji

Srpska dijaspora u Njujorku uz demostrante u Srbiji

Nekoliko desetina građana, pripadnika srpske dijaspore, održalo je protestni skup ispred sedišta UN, na kojem su izrazili podršku demonstracijama širom Srbije, zatražili kraj policijske brutalnosti i pozvali zapadne medije da objektivno izveštavaju o događajima u Srbiji, preneo je jutros Glas Amerike.

Učesnici su naveli da mediji pogrešno prenose da se protesti održavaju zbog vanrednih mera koje je vlada Srbije uvela zbog situacije sa Kovidom 19 i dodali da je osnovni razlog za demonstracije protivljenje „tiraniji i korupciji“.

Učesnici protesta obratili su se medijima i okupljenima na engleskom i srpskom jeziku. Pozvali su na prestanak korišćenja parapolicijskih grupa, upotrebe suzavca i „neprihvatljivog policijskog nasilja“, kao i apsolutnu transparentnost u vezi sa situacijom sa Kovidom 19, tražeći tačne podatke o broju umrlih i zaraženih i stanju srpskih bolnica.

Takođe su pozvali da se utvrdi odgovornost onih koji su „manipulisali“ podacima o stanju sa korona virusom.
Zapadne medije su pozvali da ne budu „saučesnici“ srpskog režima i obave svoj posao u proveri činjenica i prenošenju stvarnih podataka, ističući da u Srbiji postoji „medijski mrak“ i manipulacija.

Jedan od zahteva se odnosio i na pregovore Srbije i Kosova a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića zatraženo je da objasni o čemu tačno pregovara i koji su njegovi predlozi.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести