PočetnaVestiSrpska opozicija:za novi talas korone kriva vlast, a ne protesti

Srpska opozicija:za novi talas korone kriva vlast, a ne protesti

Ujedinjena srpska opozicija ocenjuje kao sramnu današnju izjavu predsednika SNS i, kako su saopštili “samoproglašenog epidemiologa Aleksandra Vučića” da su protesti krivi za povećani broj zaraženih u Srbiji.

– Podsećamo javnost da to govori čovek koji se prvo smejao novoj zaraznoj bolesti, onda uveo vanredno stanje i policijski čas, da bi naglo sve popustio i dozvolio masovne događaje kako bi na silu bili sprovedeni nedemokratski izbori. U cilju održavanja lažnih izbora vlast je čak lažirala broj novozaraženih i umrlih, što je teško krivično delo – kažu iz opozicije.

Aleksandar Vučić FOTO: BetaAleksandar Vučić FOTO: Beta

“U izbornoj noći vladajuća stranka je organizovala i pobedničku žurku na kojoj su se zbog nepoštovanja mera razboleli brojni njeni visoki funkcioneri”, istakli su iz ujedinjene opozicije.

Srpska opozicija: Vučićevi huligani napadaju, a policija batina građane!

Srpska opozicija: Policija da odgovara zbog brutalnosti

– Već sutradan posle lažnih izbora, na čiju smo zdravstvenu nebezbednost upozoravali u više navrata, odgovornost za novi talas zaraze je prebačena na građane. Danas kada na naplatu dolaze posledice organizacije prvih izbora u Evropi u sred pandemije – odgovornost se želi prebaciti na učesnike demonstracija protiv vlasti od pre nekoliko dana, koji su većinom nosili zaštitne maske. Kako to može biti razlog novog talasa zaraze?

Na protestima nismo dobili koronu već batine od strane policije, kažu oni.

– Ovo je samo još jedan krajnji bezobrazluk vodećih predstavnika vlasti koja je direktno odgovorna za novo širenje zaraze i povećanu smrtnost u Srbiji, kao i za otežano testiranje i kašnjenje rezultata. Ovaj Krizni štab više nema poverenje građana i ponavljamo naš zahtev da mora biti izabran novi Krizni štab – zaključili su iz srpske opozicije.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести