PočetnaVestiStefanović: SSP najoštrije osudjuje napad osoblja ambasade Srbije u Briselu na studente

Stefanović: SSP najoštrije osudjuje napad osoblja ambasade Srbije u Briselu na studente

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović osudio je, kako je naveo, napad osoblja ambasade Srbije u Briselu na srpske studente koji su protestovali ispred nje.
On je zatražio da se hitno identifikuju osobe koje su napad izvršile i naredile i da se protiv svih njih pokrene disciplinski postupak.

Stefanović je u saopštenju naveo to prvi slučaj “u 75 godina dugoj istoriji moderne diplomatije” da su zaposleni u diplomatsko-konzularnom predstavništvu intervenisali protiv demonstranata izvan objekata Srbije.

“Ovakav skandal nije iznenadjenje ako znamo da misijom Srbije u Briselu rukovodi Ana Hrustanović koju je tamo postavio direktno (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Ministar (spoljnih poslova Ivica) Dačić ignorisanjem ovog skandala u režiji Hrustanovićke pokušava da se dodvori Vučiću i sačuva svoju fotelju”, ocenio je Stefanović.

Stefanović je takodje tražio da se Dačić izvini studentima koji su napadnuti, kao i svim našim ljudima koji žive i rade u inostranstvu, ocenivši da oni “od početka pandemije trpe uvrede a sada i fizičke napade od predstavnika svoje države”.
Domaći mediji juče su objavili snimak studenata koji su nameravali su da se uslikaju sa transparentima “Od Brisela do Haga” i “Sloboda za Srbiju”, ali su službenici ambasade odmah sprečili protest i pocepali transparente.
Izvor: Beta

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести