Početna Vesti TUŽNO: Vučićev lekar napao kolegu Panića

TUŽNO: Vučićev lekar napao kolegu Panića

Poznato je da se ministri, Vučićevi novinari, lekari članovi Kriznog štaba i ostale marionete utrkuju ko će brže, jače i bolje da se dodvore predsedniku države i Srpske napredne stranke. No, ništa manje ne zaostaju direktori, pa vršioci dužnosti te pozicije širom Srbije. Jedan takav primer dolazi nam iz Kraljeva, gde je v.d direktora Opšte bolnice dr Zoran Mrvić opleo po anesteziologu dr Radetu Paniću.

– Kolega Rade Panić je dobar deo borbe svojih kolega sa koronom proveo u svojevrsnoj hibernaciji. Da je tu među nama mogli smo da saznamo gledajući ga na raznim televizijama gde je svoju poduže sticanu diplomu podredio političkim interesima – napisao je predsednika Saveta za zdravstvo SNS u Kraljevu Zoran Mrvić u otvorenom pismu, prenose mediji.

Aleksandar Vučić FOTO: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

– Dok su njegove kolege nesebično pohitale u Novi Pazar da pomognu, ostavljajući svoje porodice u Kraljevu, njegov pravac je bio TV studio u Beogradu odakle je “bolje” od svih znao sta se dešava na terenu. Rešen da bespogovorno bude na usluzi tuđim političkim idealima, prihvatio je novu direktivu da se uključi u kovid režim i bude neko ko ce se “proslaviti” ulogom insajdera.

– Laži i, još jednom laži, koje poslednjih dana iznosi tužnije su i poražavajuće za njega i njegove patrone od onih patetičnih suza kojima je pokušao lažno da predstavi situaciju i ZC Studenica. Možda su mu suze izazvale činjenica da je ova ustanova danas bolje opremljena nego ikada pre. Da imamo svega dovoljno – i aparata i lekova i materijala i opreme…

– Čovek koji ima više sati u TV studijima nego u crvenoj zoni se drznuo da komentariše i iznosi lažne informacije o radu svojih kolega i o situaciji u ustanovi. Nikada se nije našao na prijemu da bi znao kako se radi trijaža, kako se obavljaju dogovori i vrše procene za hospitalizaciju ili transport.

– Rade Paniću, imamo i previše izazova i briga u borbi za svakog našeg sugrađanina i žitelja regiona da bi slušali tvoja navijanja da korona pobedi. Legitimno je da budes na strani gostujućih navijača, ali za njih postoji poseban sektor, prezren od ostalih – napisao je na kraju Mrvić.

Zoran Mrvić, Printscreen/YoutubeZoran Mrvić, Printscreen/Youtube

Podsetimo, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta dr Rade Panić izjavio je kroz suze u jednoj emisiji da je zdravstveni sistem naše zemlje pukao i da liči na Italiju iz marta i aprila.

Usledio je potom odgovor Vučića, koji je kazao da bi “brutalno odgovorio Paniću da nije predsednik države”.

Rade Panić FOTO: PrintScreen/Glas ŠumadijeRade Panić FOTO: PrintScreen/Glas Šumadije

Osim Vučićevog odgovora, verovatno po partijskoj dužnosti stigao je i odgovor v.d. direktora kraljevačke bolnice i predsednika Saveta za zdravstvo SNS u Kralejvu.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,059FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести