PočetnaVestiU istoriji je uvek manjina donosila promene

U istoriji je uvek manjina donosila promene

Vlast u Srbiji prešla je sve do sada poznate granice pristojnosti, poštovanja, ljudskosti. Demokratiju koju su zatekli kada su došli na vlast, zamenili su apsolutnom diktaturom koja guši sve vidove bunta i otpora. Toplica, poznata po svom slobodarskom duhu jednostavno ne može da se pomiri sa ovim sto vidi i dožvljava.
Ne pristajemo na Srbiju kakvu naprednjaci prave i nećemo ćutati, bez obzira na cenu koju plaćamo. Ne pristajemo da je Srbija Jutka, nepismeni konobar sa kupljenom diplomom, Laketići, Babići, keramičari i starlete, kriminalci i dileri.
Oni koji vode ovu državu ne razumeju da institucije ne mogu da budu servisi doktora koji su svoje diplome našli na partijskim sastancima.
Od prvog dana jasno govorim kao student Beogradskog Univerziteta, pristojan i vaspitan čovek, odličan djak, nosilac Vukove diplome, mlad čovek koji je željan slobode i pravde, vraćanja normalnosti u Srbiji. Moja je dužnost da iskoračim, da jasno progovorim.Ne mogu mirne duše da gledam kako oni najgori medju nama uništavaju ovu zemlju, bez trunke stida i srama. Nisu najbolji sinovi Toplice ginuli u herojskoj istoriji, da bi neki Darko Laketić, Zelja, Boske, i slične živopisne pojave danas po našim opštinama i selima išli u dzipovima da disciplinuju neposlušne i nepokorne. Neću da ćutim kada vidim svoje vršnjake kako moraju da kleče zbog posle preko partije, a oni koji na to ne pristaju kako beže iz ove zemlje i negde u inostranstvu podižu svoje porodice zauvek udaljeni iz svoje otadzbine.
Nas možda nema mnogo. I činjenica je da smo mi manjina. Ali je uvek u istoriji manjina donosila promene, dok su za većinom bezglavo trčali oni koji su ovu zemlju upropastili i doveli je do ivice nestanka. Mogu da nas privode, prisluškuju, napadaju, pljuju, prete. To su oni, to je njihovo lice, jer nemaju osnovne kulture i državu shvataju kao privatnu svojinu dok gradjane gledaju kao podanike.
U narednom periodu uložiću svu svoju energiju, do sada stečeno iskustvo, obrazovanje, da ovoj vlasti vidimo ledja. Mi u malim mestima najbolje znamo sta znači strah naših sugradjana, koji su uplašeni onim što vide i čekaju da ih ohrabrimo. Zajedno to možemo da uradimo i pozivam vas da uzmete učešća u političkom životu.Zatim da se organizujemo u jedan front koji će se aktivno i na svakom mestu suprotstaviti nečemu sto jeste istinsko zlo zbog kojeg ova zemlja i ljudi u njoj nemaju mira.

Bogdan Mijajlović

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести