PočetnaVestiUkrupnjava se opoziciona scena u Srbiii?!

Ukrupnjava se opoziciona scena u Srbiii?!

Na sastanku ujedinjene srpske opozicije u bojkotu izbora prihvaćena je inicijativa Saveza za Srbiju o formiranju šireg zajedničkog opozicionog fronta od svih koji su bojkotovali izbore na svim nivoima.

“Nakon lažnih izbora došli smo u krajnje nedemokratsko stanje da opozicije nema niti na jednom parlamentarnom nivou, od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog. Istovremeno, zabrinuti smo zbog alarmantnog stanja u vezi sa novim talasom zaraze koji se širi Srbijom zbog neodgovornog ponašanja vlasti i lažiranja broja novozaraženih i umrlih zarad nasilnog sprovodjenja izbora”, saopšteno je iz SzS.

Dodali su da bi, “kada bi bilo odgovornosti prema opštem dobru, hitno došlo do formiranja prelazne, tehničke Vlade stručnjaka koja bi zaustavila nagomilane opasnosti po zdravlje gradjana i dalje urušavanje ekonomije”.

Kako je saopšteno, ta Vlada bi trebalo da obnovi rad nezavisnih državnih institucija i formira novi Krizni stručni štab jer je sadašnji, kako su ocenili iz srpske opozicije, “izgubio svaki kredibilitet i poverenje gradjana”.

Smatraju da je to jedini način da se prevazidje postojeća politička kriza i pripreme zaista slobodni i pošteni izbori, jer, kako kažu “poslednji lažni izbori na svim nivoima moraju biti poništeni”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести