Naš portal u više navrata je pisao o nezakonitom delovanju “Levijatana” i njihovim sve učestalijim patrolama po glavnom gradu, a na koje, po svemu sudeći, nadležni organi ćute.

Pripadnici ovog pokreta već nekoliko nedelja svake večeri u grupama i po smenama obilaze grad, presreću migrante i vrše pretrese lokacija na kojima se na oni nalaze. Na snimcima se vidi kako članovi “Levijatana” presreću i maltretiraju migrante, a na poslednjem video-zapisu u nizu vidi se kako se na meti pripadnika ovog pokreta nalaze čak i državljani Srbije.


Tako se na poslednjem snimku vidi kako je grupa mladića na Kalemegdanu zaustavila dvojicu muškaraca, za koje tvrde da su narkomani i lopovi, a potom ih oterala sa pomenute lokacije.

“U patroli koju organizujemo već dvadeseti dan za redom, naišli smo i na leglo narkomana i lopova duboko u zidinama Kalemegdana. Upozoreni su da ne ugrožavaju decu i žene, i da se udalje sa lokacije”, navodi se u objavi.

 

Na objavljenom video snimku čuje se razgovor između dvojice, presretnutih muškaraca i pripadnika “Levijatana”.

Bihali: “Imaš neki metal kod sebe?”

Nepoznato lice: “Samo ključ.. Sa policijom sam imao problem, ukrao sam nešto u radnji.”

Bihali: “Znači da si lopovčina. Je l se drogiraš?”

Nepoznato lice: “Ne drogiram se.”

Nakon toga su mu pripadnici “Levijatana” zatražili ličnu kartu i potom mu tražili na uvid izveštaj od policije, koji je imao od sebe.

Bihali: “Mi nismo tu nikog da bijemo. Lopovi, narkomani, prevaranti i migranti, sve što ne valja, ne treba da se kreće po Beogradu. Ti sad treba da se pokupiš sa svojim ljudima i da se više ne vraćate ovde. Puštam te jer nije moje da te bijem, već da te naučim šta da radiš. Ti si lopuža i lopov, tebi nije mesto u Beogradu.“

Podsetimo, ovo nije prvi put da pripadnici ovog pokreta rade ovakve stvari i zakon uzimaju u svoju ruke, tvrdeći da svojim delovanjem samo žele da zaštite građane Srbije. Povodom nezakonitog delovanja “Levijatana” portal Nova.rs kontaktirao Prvo osnovno tužilaštvo, a koje je nadležno, međutim, rečeno nam je da nisu upoznati za događajim.

“Kod nas se već vodi jedan postupak protiv “Levijatana”. Tužilac koji radi taj predmet će pogledati i ovaj snimak, pa ćemo videti za dalje”, rečeno nam je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.