Tanjug / Dragan kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada Srbije, najverovatnije do Sretenja 15. februara, objaviti novi paket pomoći privredi, koji neće biti izdašan kao prošle godine, dok još nema odluke o eventualnom o odlaganju moratorijuma za odložene poreske obaveze iz 2020. godine.

Biće nove podrške za preduzeća, videćemo da li dva ili tri puta po pola minimalca, rekao je Vučić za TV Hepi i naglasio da će biti produžene i garantne šeme za privredu.

Biće i sektorske podrške ta turizam, turističke agencije, autobuske prevoznike, rekao je Vučić i naglasio da je o tome – o podršci od oko milijardu evra, imao duge razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.

Prosečna plata u martu 535 evra

Predsednik Srbije je rekao da je u proteklih sedam godina prosečna plata u Srbiji porasla za 180 evra, najavljujući da će u martu ove godine biti 535 evra.

Pre sedam godina plata je bila je 329 evra, a u Crnoj Gori 510 evra. Mi danas imamo prosečnu platu 511 evra, u Crnoj Gori je oko 509 evra, a svi ostali u regionu značajno ispod, rekao je Vučić za TV Hepi.

Nivo investicija za prošlu godinu bio je 2,9 milijardi evra neto, što je neverovatno imajući kakva je godina bila, dodao je Vučić.