PočetnaVesti"Vučiću Anikino lečenje omogućili su građani, a ne ti"

“Vučiću Anikino lečenje omogućili su građani, a ne ti”

Novac za lečenje male Anike Manić, koja je ujedinila Srbiju tokom prikupljanja pomoći za njeno lečenje, skupljen je, a ovu vest pre juče su objavili njeni roditelji. Građani Srbije su nedeljama organizovali razne akcije, neki su prodali jedan deo nasledstva, neki rakiju koju prave, neki su svoj rad “unovčili” i novac donirali za lečenje ove devojčice, međutim, kao i obično, Aleksandar Vučić je i u ovoj akciji želeo da “pokupi kajmak” i zasluge pripiše sebi, što je pokazao sinoć, gostujući na RTS-u.

– Ja sam lično razgovarao sa majkom male Anike Manić, mi smo rekli da ćemo da dopunimo i novac koji je nedostajući. Hoću da se zahvalim i mađarskoj Vladi jer su rekli ako zafali novca da će dopuniti – rekao je sinoć predsednik Vučić.

Anika Manić FOTO: PrintscreenAnika Manić FOTO: Printscreen

Ove njegove reči prilično su razbesnele tviteraše, jer se zna odlično da su ovome najviše doprineli upravo građani Srbije. Organizaciju transporta do bolnice, ustupanje aviona, preuzela je država, međutim, novac su sakupili svi oni ljudi dobre volje i čistog srca, koji su želeli da pomognu ovoj devojčici.

 

Kovačević prodaje rakiju za lečenje dece, cena sad 4.000 evra

Ivanović ponudio najviše: Skoro 5.000 evra za bolesnu decu

SJAJNE VESTI Skupljen novac za Anikino lečenje

Dramski pisac Siniša Kovačević, koji je prodavao svoju rakiju koju pravi i novac dao za lečenje ove devojčiće, rekao je da je Vučić bezočno pripisao zasluge.

– Vlada Srbije nema avion, postoji srpski kupljen novcem građana Srbije. Deca na lečenje idu našim avionom. Juče je AV, bezočno sebi pripisao zasluge što Anika ide na lecenje, silujući istinu, po običaju. Anikino lečenje omogućili su građani Srbije. Ni on, ni Vlada ni bilo ko drugi. Ende – napisao je Kovačević.

– Sačekao da narod odvoji od svog hleba da bi se skupile pare, da bi onda on lično pričao telefonom i nudio usluge kao neki heroj. Nema srama – napisala je jedna tviterašica.

 

– Mi skupimo pare za lečenje deteta, a onda ti zoveš njenu mamu! Za šta? Da joj daš avion Vlade koji smo takođe mi platili? Jesu li tvoji članovi poslali jednu poruku za neko dete? Jesu li uplatili i jedan dinar od stotine hiljada dinara primanja koje imaju zahvaljujući tebi.

– Država plaća prevoz do Budimpešte – jedan je od komentara. 

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести