PočetnaVestiZa 11h zakazan protest u Novom Pazaru zbog laganja o broju zaraženih...

Za 11h zakazan protest u Novom Pazaru zbog laganja o broju zaraženih i umrlih od korone

Građani Novog Pazara su na društvenim mrežama za subotu u 11 sati zakazali protest ispred Opšte bolnice Novi Pazar, a u pozivu se navodi “da ne žele da gledaju loše stanje u bolnici, da su izričito protiv sakrivanja broja umrlih kao i zataškavanja trenutne situacije sa pacijentima u KOVID-centru”.

Kako je navela grupa građana koja organizuje protest, građani “žele da stanu na put krađama donacija“ koje su zbog epidemije korona virusa stizale u Novi Pazar.

Stanje ispred bolnice u Novom Pazaru FOTO: Direktno.rsStanje ispred bolnice u Novom Pazaru FOTO: Direktno.rs

Prema podacima koji su danas Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni KOVID-centar Novi Pazar, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje za 23. jul 2020 godine, u Novom Pazaru su na respiratorima dve osobe, na “high flow aparatima” je šest pacijenata, jedna osoba je umrla od koronavirusa, kao i jedna osoba koja nije bila obolela od toga.

Nova.rs navodi da “građani Novog Pazara danima tvrde da je javnost obmanuta, da se ne prikazuju realne brojke o broju umrlih iz Sandžaka i traže da zbog toga i mnogih drugih problema koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad DJerlek, podnese ostavku”.

“LOPOVI, LOPOVI” Narod Novog Pazara poručio Brnabićki i Lončaru (VIDEO)

(VIDEO) Od “sram te bilo”, preko “lopovi”, do okretanja leđa Brnabićki

Među objašnjenjima kako dolazi do razlike u zvaničnim podacima o broju umrlih i broja onih koji se sahranjuju po protokolu za preminule KOVID-pacijente, zvanično objašnjenje je da se u statistiku broja umrlih od koronavirusa ne ubrajaju oni koji su imali druge bolesti.

Po zvaničnom objašnjenju, u zvaničnu statistiku ne ulaze umrli na kućnom lečenju od koronavirusa, kao ni žitelji Novog Pazara koji su zbog lečenja od koronavirusa prebačeni u druge zdravstvene centre gde su umrli.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести