Početna Vesti Zelenović kandidat za gradonačelnika BEOGRADA?!

Zelenović kandidat za gradonačelnika BEOGRADA?!

Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca radi na tome da opet bude kandidat za gradonačelnika. Ali ne Šapca, već Beograda!

Ovu, zaista genijalnu ideju izneli su članovima Skupštine slobodne Srbije arhitekta Dragoljub Bakić i karikaturista Dušan Petričić. Po tom scenariju bi Zelenović prijavio boravak u Beogradu, jer za sada još uvek nije moguće da neko ko živi van Beograda bude gradonačelnik Beograda.

Dragoljub Bakić FOTO: Milica Vučković Dragoljub Bakić FOTO: Milica Vučković

Mada, ako je Aleksandar Šapić osam godina predsednik opštine Novi Beograd, a sve vreme živi u kući ispod Partizanovog stadiona, onda može i ovo. Šalu na stranu, ideja kojom se bave Nebojša Zelenović i “Ne davimo Beograd” je ozbiljna. Verovatno je zato i došlo do potpisivanja sporazuma o saradnji između Zelenovića i “Ne davimo Beograd”.

Svi ovi akteri veruju da je Nebojša Zelenović idealan građanski kandidat za gradonačelnika i to ni manje ni više nego glavnog grada u kome za svojih 40 i nešto godina nikada nije ni živeo.

Ulogu lobiranja za Zelenovića su na sebe preuzeli Bakić i Petričić. Na njihovu nevericu prvi sastanak sa ljudima iz Skupštine slobodne Srbije pretvorio se u potpuni fijasko. Ova ideja je odbijena sa indignacijom što zbog Zelenovićevog naivnog izlaska na šabačke izbore na kojima je ubedljivo poražen, što zbog činjenice da bilo ko ozbiljan može da pomisli da gradonačelnik Beograda može da bude neko iz drugog grada. Makar to bio i tako značajan grad kao što je Šabac.

Informaciju da javno podržava Zelenovića kao budućeg kandidata za gradonačelnika Beograda, za Direktno.rs potvrdio je arhitekta Dragoljub Bakić, koji je rekao da je Zelenović bio jako dobar gradonačelnik Šapca, pa bi bio i Beograda.

– Ja znam šta je sve uradio u Šapcu za dobrobit građana, da mu je prioritet bio interes građana, a ne njegov lični. Da je trošio novac ekonomično, svaki dinar koji je Šabac stvorio on je vratio građanima u nekoj dobrobiti da li kroz kanalizaciju, da li kroz grejanje. Tako da je on za tih svojih šest godina uspeo da napravi od Šapca sve ono što Beograd nema. Da reši kanalizaciju, otpadne vode, komunalno smeće – rekao je Bakić, koji je o ovome napisao i članak, u kojem je rekao da pozdravlja udruživanje sa “Ne davimo Beograd”, kao i ideju da Zelenović bude kandidat za gradonačelnika.

Petričić ove navode nije želeo da komentariše, a komentar od Nebojše Zelenovića do pisanja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo.

Izvor: Direktno.rs

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,059FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести