PočetnaVestiŽitoradja: U jeku pandemije otvaraju sezonu kupanja

Žitoradja: U jeku pandemije otvaraju sezonu kupanja

Kupališni kompleks u Žitorađi, koji je otvoren danas, ostaće upamćen ne samo po tome što je jedino kupalište u Topličkom okrugu koje je otvoreno baš u jeku epidemije koronavirusa, već i po tome što ga je osveštao sveštenik crkve u Žitorađi.

Predsednik ove opštine Ivan Stanojević nije odgovarao na naše pozive i poruke, te nismo mogli od njega da dobijemo komentar da li je opravdano otvaranje bazena sada kada je epidemija u toku.

FOTO: S. M.FOTO: S. M.

Ovo kupalište trebalo je da bude završeno još prošle godine u septembru. Prema ranijim najavama svi radovi koštaju 171, 5 miliona dinara i finansira Ministarstvo omladine i sporta. Kako bi se ono napravilo u centru Žitorađe izmešten je i stadion i pored obećanja da će biti ubrzo napravljen na drugoj lokaciji, još uvek nije. Lokalna vlast nije htela da uvaži ni peticiju koju su potpisali građani Žitorađe da ne žele da se izmesti stadion i na tom mestu napravi kupalište, pa su na kraju ipak isterali svoje i napravili ga.

FOTO: S. M.FOTO: S. M.

Možda baš zbog silnih protivljenja i sportskih radnika, odnosno fudbalskih klubova, građana koji su potpislai peticiju, a i ove epidemije koja je u jeku konačno otvoren bazen, ali uz blagoslov lokalnog sveštenstva!

FOTO: S. M.FOTO: S. M.

Naprednjačka vlast u ovoj opštini od skoro je poznata javnosi i po tome što su u jeku izborne kampanje ofarbali most u bojama francuske, umesto srpske zastave i što su postavili sliku Aleksandra Vučića u prostorije lokalnog SNS tako da kada se otvori prozor izgleda kao da on stoji kraj prozora i gleda prolaznike.

Nije na odmet istaći da je Žitorađa jedina opštine u Topličkom okrugu koja je rešila da otvori sezonu kupanja! U Blacu uopšte ne razmišljaju o tome, kao ni u Kuršumliji, a u Prokuplju se desio peh, jer je tokom prošlonedeljnih poplava prokupački bazen pretrpeo veliku štetu, pa se ona još uvek sanira.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести