PočetnaVestiBlace: SNS direktorka preti zaposlenima kako ne bi ostvarili svoja zakonska prava

Blace: SNS direktorka preti zaposlenima kako ne bi ostvarili svoja zakonska prava

Posle presude Vrhovnog kasacionog suda da nastavnici koja je između ostalog radila i sa detetom sa smetnjema u razvoju odbosno po IOP-u 2 (posebnom induvidualnom obrazovanom programu) bude isplaćena uvećana plata za 10 proceneta za period dok je bila zaposlena u jednoj školi u Srbiji u skladu sa uredbom Vlade republike Srbije, a presudom Vrhovnog kasacionog suda preinačena je presuda Apelacionog suda koja nije išla u korist navedene nastavnice, nastavnici, učitelji i profesori osnovnih i srednjih škola širom Srbije koji su radili sa decom sa smetnjama u razvoju krenuli su sudskim putem da ostvare svoja prava na 10 posto veću platu, jer im ovaj provenat na šta imaju pravo što je Vrhovni kasacioni sud presudom potvrdio.

Fotografija: Privatna arhiva 

Usled toga načelnik školske uprave Niš, Dragan Gejo, je na onlajn sastanku sa direktorima osnovnih i srednjih škola dao interna upustva direktorima škola da svoje zaposlene odvrate od ostvrivanja pomenutog prava na 10 posto veću platu za rad sa decom po IOP-u 2.

Fotografija: Privatna arhiva

Direktorka Osnovne škole Stojan Novaković u Blacu, Marija Ćurčić, je ovaj zadatak ozbiljno shvatila tako da je pretila zaposlenima u ovoj ustanovi za koje je doznala da će za svoja zakonska prava boriti putem suda, da će njihove plate biti blokirane tj. Da neće primiti plate pritom se pozivavši na načelnika školske uprave Niš Dragana Geja.

Postavlja se pitanje šta radi odnosno čime se bavi sindikat u osnovnoj školi u Blacu, ali i sindikati u školama širom Srbije?! Da li rade u službi svojih članova, ili pak polupismenih kadrova vladajuće garniture koji se nalaze u ministarstvu prosvete i na čelu škola širom Srbije? Postavlja se pitanje šta radi i za čiji interes pravna služba u osnovnoj školi u Blacu?! Da li je obavestila pomenutu direktorku da je pomenuti njeno delovanje nije u skladu sa zakonom?!

Nasuprot pomenutoj direktorki Ćurčić, direktorka Srednje škole Blace, Gordana Đorđević, je obavestila svoje zaposlene o pomenutoj presudi Vrhovnog kasacionog suda i navela svoje zaposlene odnosno kolege da ostvare svoje prava.

Marija Ćurčić od ranije je poznata javnosti kao ,,istaknuti” član Srpske napredne stranke u Blacu koja je na mesto direktora osnovne škole u Blacu oktorisana od strane resornog ministra, a koje od stupanja na mesto direktora prate brojne nepravilnosti i nezakonitosti u radu.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
33FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести