PočetnaVestiDa li je bazen u Prolom banji najveći krivac za najveći broj...

Da li je bazen u Prolom banji najveći krivac za najveći broj obolelih od korone u Kuršumliji ???

Kako je saopšteno juče iz Opšte bolnice DR Aleksa Savić, najveći broj pacijenata dolazi iz Kuršumlije. Pojedini mediji iz ovog mesta optužuju predsednika opštine jer je dozvolio da, iako je proglašeno vanredno stanje, bazeni u Prolom banji nesmetano rade. Međutim oglasilo se rukovodstvo Prolom banje sa saopštenjem da je na bazenima sve po propisima i da se poštuju propisane mere u zaštiti od korona virusa.

Međutim, kako smo dobili juče saopštenje prokupačke bolnice DR Aleksa Savić, najveći broj pacijenata upućenih u ovu ustanovu dolazi iz Doma zdravlja Kuršumlija. Najveći je problem što ova ustanova prvo ne kontaktira bolnicu, pa se na taj način i pored apela ove ustanove, stvaraju gužve i osoblje nije u stanju pruži adekvatnu i pravovremenu pomoć svima.

U bolnicu u Prokuplju se primaju samo teži slučajevi, pa iz ove ustanove apeluju na kuršumlijski Dom zdravlja da prethodno utvrdi stepen oboljenja kod pacijenata koje upućuju u prokupačku bolnicu i kontaktira infektivno odeljenje prokupačke bolnice kako bi dogovorili nesmetani prijem pacijenata.

Iz svega ovog možemo zaključiti da je evidentno da je najveći broj pacijenata iz kuršumlijske opštine. Da li je zaista kriv bazen ili neadekvatna zaštita stanovništva, ne znamo, a verovatno neće niko ni znati. Bilo kako bilo, ostaje jedno izuzetno nezgodno pitanje, a to je, po kom osnovu bazeni uopšte rade u izuzetno složenoj zdravstvenoj situaciji i da li je baš neophodno da baš u takvoj situaciji rade. Gradski oci bi trebalo da razmisle hoće li građane ili hoće bazene?

Ne bi valjalo da u sred epidemije rukovodstvo opštine Kuršumlija donosi ekonomske i političke odluke koje su u suprotnosti sa zdravljem stanovništva, jer se takve odluke kasnije protumače i ispadnu kao političke odluke koje naštete zdravlju rukovodstva!

Izvor: Prokuplje na dlanu

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести