Početna Vesti Frilenser: Vidimo se u subotu!

Frilenser: Vidimo se u subotu!

Upitan da prokomentariše najavljene proteste frilensera Aleksandar Vučić je preformulisao pitanje novinara na sledeći način: „Mislite da li država svaki put kad neko najavi neke proteste mora da preduzme mere da nekom izađe u susret?“, a potom nastavio sa odgovorom: „Ja ne mislim da su protesti rešenje za bilo šta i pre neki dan sam rekao na televiziji da tu ima prostora da se razgovara…“

Dejan Petrović, FOTO: Privatna arhivaDejan Petrović, FOTO: Privatna arhiva

Na unapred poznato pitanje Tanjuga Aleksandar Vučić je unapred pripremio i odgovor kojim je svom biračkom telu i naprednjačkom fan klubu lika i dela jasno odaslao tri poruke.

Prva je da se država ništa ne pita i da ne sme „da nekom (čitaj: građanima) izađe u susret“.

Druga poruka je da je on jedina adresa za svaku vrstu pitanja te da za proteste ne haje.

Trećom porukom im stavlja do znanja da je on, dalekovid i mudar vođa, već posavetovao državu da se „umilostivi“ i razgovara sa frilenserima ali samo na temu koju on odobri. 

Frilenseri FOTO: PrintscreenFrilenseri FOTO: Printscreen

Poruke za sve one koji ne pripadaju Vučićevom fan klubu a ni biračkom telu imaju bitno drugačije značenje i glase:

Ja sam apsolutna vlast u Srbiji i svako ko organizuje proteste, bio on lekar, advokat, opozicionar, student ili frilenser je moj a time i neprijatelj države. Protesti me ljute i čine nervoznim i ako ih se kanete ukazaću vam milost i i pružiti vam neke ustupke. U protivnom ću se obračunati sa vama.

Jasno je sad već i pticama na grani da su se frilenseri, grupacija koja je tradicionalno slabo zainteresovana za aktivizam, probudili i aktivirali u udruženje koje ima snage da organizuje protest. Treba imati na umu da su frilenseri slobodoljubivi i obrazovani ljudi kojima je gotovo nemoguće naprednjačkim podmetanjima manipulisati. Oni uživaju, pored rodbine i prijatelja, i neospornu podršku svih političkih snaga u Srbiji koje žele da menjaju sistem. Ta podrška raste sa pritiskom naprednjačke bolumente koja nema nikakve druge ciljeve do sopstvenog bogaćenja i parazitiranja na budžetu koji sad frilenseri treba da dopune. Upravo su frilenseri i razbojnički odnos naprednjačke vlasti prema njima primer zbog čega je za državu Srbiju i njene građane promena sistema pitanje opstanka.

Aleksandar VučićAleksandar Vučić

Aleksandar Vučić zazire od svih oblika protesta ma ko da ih organizuje i spreman je po svaku cenu da ih spreči. U ostvarenju tog cilja ne bira načine pa će tako biti i sa protestom frilensera. U svom maniru zadržaće masku dobronamernog i mudrog vođe dok će na frilensere pustiti svoje tabloidne pse a moguće i dežurne rasturače protesta. Svakim protestom taj zadatak je sve teži a ovaj put je izazov ponajveći jer među pismene i obrazovane ljude mora poslati svoje naprednjačke čauše koji će od frilensera odudarati onoliko koliko i Srbija pod naprednjačkom vlašću odudara od uređene demokratske evropske države.

Vidimo se u subotu, predsedniče, nas je ipak mnogo više!

Dejan Petrović, frilenser

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,052FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Сличне вести