Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak dočekao je rano jutros prve doze Fajzer vakcina, koje su stigle transportnim kamionima iz Belgije u dve kutije, a onda je na jednu od njih i seo, i postao hit na mrežama.

Fotografija Krunoslava Capaka kako sedi na jednoj od kutija s vakcinama potstakla je raspravu na društvenim mrežama.

“Tako je bivša premijerka Jadranka Kosor primetila kako nije viđeno u ostalih 26 članica EU da glavni epidemiolozi sede na kutijama vakcina. Jer se tako neće izleći nove doze”, sarkastično je prokomentarisala.

 

Jedan korisnik, naučnik s Instituta za društvena istraživanja, takođe je imao opasku.

 

“Kad za Božić mama pošalje paket kolača i kobasice sinu studentu u Zagreb. P.S. slikano u čajnoj kuhinji u domu na Savi, 3. paviljon, 1. sprat”, napisao je uz fotografiju Capaka na kutiji s vakcinama.

I saborska zastupnica Dalija Orešković se oglasila.

“Kada bi ja npr. napisala da ova fotografija zaslužuje visoko mesto na takmičenju za titulu kreten godine, bio bi to krajnje neprimeren način javnog komuniciranja koji zaslužuje osudu. Ipak da mi kao društvo reagujemo na neprimereno, onaj koji se ovako slikao bio bi smenjen”, napisala je.

 

Pojedini korisnici Titera ostali su zgroženi fotografijom.

“Sada sam video tu sliku i kao zdravstveni radnik mogu reći da sam zgrožen, pa nije mu unutra pivo ili slično pa da sedi na tome. SRAMOTA SRAMOTA!!! Ali to smo mi po SVEMU ZADNJI i NAJJADNIJI U EU!!”, napisao je.

Jedan korisnik smatra da je ta fotografija dostojna kraja užasne godine.

“Znam da do kraja 2020. ima još pet dana, ali verujem da je fotka Capakovog međunožja dostojno užasan kraj ove opšte užasne godine”, napisao je.

Dve fotografije Krunoslava Capaka na kojima sedi na kutijama s vakcinama u međuvremenu su uklonjene sa službene stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravlje.