PočetnaVestiJakovljević (Dveri): Predsednik SANU da podnese ostavku

Jakovljević (Dveri): Predsednik SANU da podnese ostavku

Изјава председника САНУ, проф. др Владимира Костића да Косово и Метохија нису више наши и да је лековито то признати није прва ни последња штетна и непристојна порука коју смо чули, али је посебна јер долази са позиције председника једне од водећих српских институција.

 

       После дуже друштвене и политичке хибернације, професор Костић се огласио на један софистициран и перфидан начин, пренебрегавајући и ниподаштавајући правне, историјске, верске, културолошке, традиционалне и етичке чињенице и аргументе.

Као припадник једног родољубивог покрета, користим прилику да јавно питам председника САНУ:

  • Да ли је став који сте изнели Ваш лични став или је то став институције којом председавате?
  • Да ли Вашом изјавом позивате на укидање Устава Републике Србије и Резолуције 1244 УН?
  • Зашто је изостала Ваша реакција  поводом противуставног и противзаконитог потписивања Бриселског и Вашингтонског споразума?
  • Да ли је могуће да Ви, као угледни академик, не видите да је режим узурпирао готово све институције, да не постоје медијске слободе и слобода говора, да се крше бирачка и грађанска права?
  • Зашто сте се оглушили на захтев опозиције да учествујете у дијалогу и посредовању  између власти и опозиције?
  • Шта натера човека Ваше репутације да се овако скандалозном изјавом сврста у ред Вука Драшковића, Чедомира Јовановића и Ненада Чанка?

Индикативно је Ваше громогласно ћутање о најважнијим националним и државним питањима. Ваш јавно изречени став имате право да заступате али не са позиције председника САНУ већ као члан СНС или ЛДП. Зато Вас позивамо да часно поднесете оставку ако нисте спремни да се борите за очување интереса нације и државе чије сте академије наука и уметности председник, а један од највећих је свакако очување КиМ у саставу Србије.

Милован Јаковљевић
Потпредседник Двери

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
34FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Сличне вести