Početna Vesti Jeremić: Naš cilj je da građani žive bolje, narodu je dosta priče...

Jeremić: Naš cilj je da građani žive bolje, narodu je dosta priče o političarima

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je „narodu dosta priče o političarima“ i da politika ne bi smela da bude priča o ljudima na javnoj sceni i njihovim odnosima, već o tome kako učiniti da gradjanima bude bolje.

„Odnosi u opoziciji danas malo koga normalnog zanimaju. Za nas koji se bavimo ovim poslom to naravno nije nebitno, ali narodu je toga preko glave“, rekao je Jeremić u Knjaževcu na osnivanju Opštinskog odbora Narodne stranke.

Jeremić je istakao da je vlast u poslednjih osam i po godina „svojim delovanjem i propagandom potpuno izobličila kolektivnu svest naroda o tome šta je ispravno a šta nije“.

„Zato uopšte nije svejedno koliko ćemo brzo uspeti da se oslobodimo kriminalne diktature, koja ulazi u svoju ogoljenu fazu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je pozvao funkcionere, članove i aktiviste Narodne stranke da sa svojim sugradjanima širom Srbije razgovaraju i da im predstave stranački program.

„Okosnica našeg programa je ekonomija zasnovana na domaćem privatnom preduzetništvu, umesto trenutne partijsko-tajkunske privrede. Hoćemo da Srbija bude uredjena kao moderna evropska država, poput Češke ili Austrije“. rekao je.

Naveo je da Narodna stranka smatra da je najvažniji zadatak države da obezbedi sigurnost, red, vladavinu prava i socijalnu pravdu.

„Beskompromisno ćemo se zalagati za ravnopravnost i slobodu izbora i govora svih gradjana Srbije. I na kraju, naš izričit stav je da nikada i ni u kakvoj formi Srbija ne sme da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da izbore prošlog juna „ne bi mogao da dobije ni Sveti Petar“ i da je opozicija uradila najbolje što je mogla bojkotom je uključila svetlo i delegitimisala vlast.

„Pitanje demokratije u Srbiji se tako podiglo i na medjunarodni nivo, i medjunarodna zajednica, a prvenstveno Evropska unija, odlučila je da se angažuje u dijalogu o izbornim uslovima. Srbija je danas, pored Belorusije, jedina država u Evropi u kojoj nema opozicije u parlamentu. To stanje je nenormalno i neodrživo“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da zato očekuje da će sledeći izbori biti održani pod boljim uslovima, sasvim moguće i pre aprila 2022. godine, za kada ih je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Mi se spremamo za izbore kao da ćemo na njih izaći, a da li će se to desiti zavisiće od izbornih uslova. Do raspisivanja izbora moramo da ojačamo stranačku organizaciju tako da budemo u stanju da pokrijemo sva biračka mesta u Srbiji i odbranimo izborni rezultat“, rekao je Jeremić.

Naveo je da će Narodna stranka o eventualnom izlasku na izbore u koaliciji razgovarati kada bude poznato pod kojim će uslovima biti održani izbori i kada bude jasno „ko sa kakvim resursima raspolaže“.

„Otvoreni smo za razgovore o saradnji, koordinaciji, možda i o koaliciji, ali u periodu pred nama nastavljamo sami i držimo se našeg slogana ‘Mi držimo reč'“, rekao je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Knjaževac izabran je gradjevinski inženjer Marko Ignjatović.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

943FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
16FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Molekularni biolog: Sačuvajte zdrav razum, korona nije ništa

Molekularni biolog i član Naučnog saveta hrvatske Vlade Gordan Lauc u nedelju je na svojem Fejsbuk profilu objavio status pod naslovom "Njegovo veličanstvo SARS-CoV-2"...

Obradović: Nova akcija Dveri BUDIMO SOLIDARNI

У време кризе подржимо комшију домаћег предузетника, мале домаће радње, купујмо домаће у великим продавницама и на пијацама директно од наших сељака.        Актуелна,...

Seka Sablić o Aleksandru Vučiću

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović/Arhiva Na pitanje šta misli o komentarima koje joj je sinoć na RTS-u uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, legendarna jugoslovenska i srpska glumica...

Drgana Bjelogrlić Bjela KANDIDAT OPOZICIJE ZA PREDSEDNIKA Srbije?!

Dragan Bjelogrlić Bjela jedno je od imena o kojim se spekuliše da bi se mogli naći na mestu kandidata opozicije koja je bojkotovala izbore,...

Komentari

Сличне вести

Dom zdravlja Knić i SSP Knić na istom zadatku

Već danima unazad stvarali su se redovi ispred objekta Doma zdravlja Knić, gradjana-pacijenata koji su čekali na zdrastveni pregled kod doktora. Odluka u cilju...

Od korone sad češće sad umiru mladi, jer ih ne primaju u bolnice

Da to što je u poslednjih nedelju dana od koronavirusa preminuo tridesetpetogodišnji novinar i dva muzičara u četrdesetim godinama nije slučajnost za potvrđuje dr...

Ludilo! Bjelo napusti Srbiju: SNS je konačno probio dno u skupštini

Nakon napada na Seku Sablić, poslanik Srpske napredne stranke Marko Atlagić napao je i glumca Dragana Bjelogrlića, kome je na današnjem zasedanju Skupštine Srbije...

Brnabić: Najkasnije u sredu nove, restriktivnije mere

Premijerka Ana Brnabić najavila je da će danas ili najkasnije sutra biti usvojene nove, kako je rekla, nešto restriktivnije mere za suzbijanje epidemije koronavirusa Ona...

Rekonstrukcija doma zdravlja u Prokuplju 800 hiljada evra skuplja od najniže ponude

Rezultati istraživanja do kojih su tokom svojih aktivnosti došli u Topličkom centru za demokratiju i ljudska prava nedvosmisleno pokazuju da je jedna od najvećih...