PočetnaVestiJovanović otkriva: Vučić nije ,,zaključao'' Beograd jer se plaši Beoradjana

Jovanović otkriva: Vučić nije ,,zaključao” Beograd jer se plaši Beoradjana

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da predsednik Srbije nije “zaključao Beograd” samo zbog toga što se plaši reakcije Beogradjana.

“Odbili su sve naše predloge koji su bili u interesu svih gradjana i ‘vozili’ su krizu prema svojim političkim interesima. Zato sada imamo veoma tešku epidemiološku situaciju u glavnom gradu. Danas u Srbiji i Beogradu postoji potpuna kriza poverenja u vlast i u Krizni štab”, rekao je televiziji N1 Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Jovanović je podsetio da je, pored ostalog, tražio da ne bude letnji, smanjeni broj vozila u javnom prevozu, koji su stručnjaci označili kao najveću opasnost za širenje virusa korona.

“Tražili smo i da se vrtići ne otvaraju u punom kapacitetu dok svim zaposlenima ne bude obezbedjena zaštitna oprema i dok svi vaspitači ne budu prethodno testirani”, rekao je Jovanović.

Jovanović se zauzeo za formiranje tehničke vlada u kojoj ne bi bio nijedan lider opozicije, nego stručnjaci, i ta vlada bi imala dva zadatka savladavanje epidemije i stvaranje uslova za slobodne izbore, pošto su oni održani 21. juna bili potpuno neregularni.

Jovanović je najavio da će odbornička grupa SZS u ponedeljak organizovati “odbranu Košutnjaka”, gde gradska vlast najavljuje seču 7,5 hektara šume, i dodao da će samo jedinstven front opozicije u glavnom gradu moći da pobedi na izborima i spasi gradjane od “Gorana Vesića i klike koja šest godina siluje Beograd”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,129FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести