PočetnaVestiKerković (Dveri): Niš nije livada gospodjo Brnabić

Kerković (Dveri): Niš nije livada gospodjo Brnabić

Отварајући јуче Националну лабораторију „Ватрено око 2“  коју је донирала кинеска Влада, бивша премијерка гђа Ана Брнабић је величајући успехе бивше српске Владе и астрономске цифре које су уложене у овај „лаки монтажни објекат“ изјавила да је „као што најбоље знају Нишлије – од ливаде изграђена лабораторија, као и да је у рекордном року отворена“.


Градски одбор Српског покрета Двери Ниш поручује бившем премијеру, гђи Брнабић да место на коме је уместо свог „шефа“ отворила лабораторију није ливада и да се нашла у историјском центру Ниша, крај главне нишке саобраћајнице која води ка месту рођења оснивача хришћанства.  Да је било Нишлија поред ње, неко би то свакако могао да јој каже. Међутим, ни у невидљивом нишком Штабу за ванредне ситуације а ни у тзв. градском и државном врху,  Нишлија није било.

Да је Нишлија у кругу Института за јавно здравље јуче било, бивша премијерка би од њих могла да сазна да се није нашла на ливади, већ на месту где се налази једно од најстаријих и најлепших здања у Нишу, крај зграде законом заштићеног Пастеровог завода. Монтажни објекат кинеског поклона монтиран је не на ливади, већ крај архитектонског неокласичног бисера зграде Пастеровог завода.  Лабораторија је постављена тик уз  с прочеља нашминканог а оронулог здања Пастеровог завода и у њему забрављеног, невидљивог Музеја здравствене културе. Да је Нишлија јуче тамо било, неко би гђи Брнабић већ рекао да је у Пастеровом заводу још пре 120 година, указом краља Милана, формирана једна од најстаријих епидемиолошких установа у тадашњој Европи у којој су се производиле вакцине против беснила и других заразних болести. Ма колико се политички другови гђе Брнабић, па и она, самохвалисали својим епохалним успесима, Србија данас такву институцију нема. Није ливада место где су солунски ратници пре сто година посадили сребрне кедрове као знак наде у будућност државе за коју су се борили, а који су посечени да би се изградила ова монтажна лабораторија.  Да се не налази на ливади, гђа Брнабић би се уверила и да је прошетала само неколико стотина метара даље од кинеске лабораторије и да се поклонила сенима бранитеља  Ниша и њиховим лобањама у Ћеле Кули.

Само игноранти и они који своју будућност поданички везују за њих, верују да историја од њих почиње. Тако је и са гђом Брнабић и са невидљивим командантима нишког Кризног штаба који су били јуче у њеној пратњи.

А правим Нишлијама остаје да се надају да монтажна лабораторија коју су на поклон добили неће бити услов за контратрговину са кинеским вакцинама, за које је јуче свезнајући председник Вучић изјавио да већ зна од кога ћемо их купити.

Српски покрет Двери поручује да никакав страни поклон и никакво „Ватрено око“ не могу бити разлог за набавку вакцина од одређеног произвођача и присилну вакцинацију без јавне и стручне расправе, и без референтне домаће установе која би гарантовала квалитет вакцина против корона вируса.

А бившој премијерки Српски покрет Двери поручује да Ниш није ливада, ма колико се трудили да га у ливаду претворите.

проф. др Тамара Миленковић Керковић
Потпредседник Двери

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,125FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
32FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Сличне вести