Početna Vesti Ludilo: Vučić: Paniću bih odgovorio brutalno da nisam predsednik države

Ludilo: Vučić: Paniću bih odgovorio brutalno da nisam predsednik države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je zdravstveni sistem u teškoj situaciji zbog stalnog rasta broja novoinficiranih koronavirusom ali i dodao da taj sistem “svakog dana raste i rađa nove heroje”.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Sindikata lekara i famaceuta Radeta Panića da je zdravstveni sistem Srbije “pukao”, Vučić je rekao da bi odgovorio “brutalno” da nije predsednik države.

“Ovako ću samo reći da je to sramota. Naš zdravstveni sistem je u teškoj situaciji, ali napreduje svakog dana, raste, rađa heroje i junake prave”, kazao je Vučić u Nišu gde je prisustvovao prikazu tenkova koje je Rusija donirala Vojsci Srbije.

Upitan da li organizovanje takvih događaja kojima prisustvuje veliki broj zvanica i novinara predstavlja kršenje mera za suzbijanje epidemije, Vučić je rekao da ne razume pitanje.

“Ovde svi nose maske, niko je nije skidao a između nas je šest ili sedam metara udaljenosti. Ako ste tako zabrinuti, što ste došli”, rekao je Vučić na pitanje novinara televizije N1.

Ponovio je da ne može da bude isti broj zaraženih u Srbiji i zemljama okruženja koje po njegovim rečima, testiraju znatno manji broj građana.

“Ogroman novac država ulaže da testiramo veliki broj ljudi. Mene interesuje koliko je ljudi preminulo i koliko smo života spasili a ne koliko imamo formalno zaraženih. Voleo bih da danas možemo da testiramo 30-40.000 ljudi”, kazao je predsednik Srbije.

Navodeći da je ponosan na lekare u Srbiji i one koji se bore protiv epidemije, Vučić je ocenio da postoje i “oni koji u koroni vide svoju političku šansu”.

“Mi u koroni vidimo neprijatelja”, kazao je Vučić i najavio da se država bori da bude medju prvima koji će nabaviti vakcinu samo kad je kako je rekao, “taj neko registruje u svojoj zemlji”.

Želiš da pomogneš #Otvorenosr.rs? Doniraj

Pratite nas

1,047FansLike
0FollowersFollow
1FollowersFollow
24FollowersFollow
0SubscribersSubscribe

Najčitanije

Komentari

Сличне вести