Podsetimo, naš portal je ranije objavio da će dosadašnja ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u novoj vladi najverovatnije će preuzeti ministarstvo energetike, koje je vodila u periodu od 2012. do 2014. godine. Upravo je njen odlazak sa tog mesta pre šest godina percipran kao namera ruske strane da iz ovog, za njih veoma važnog resora u srpskoj administraciji, sklone političarku koja važi za “američkog čoveka”. Do sada je ovim ministarstvom rukovodio Aleksandar Antić iz Socijalističke partije Srbije, koji će, prema saznanjima Nova.rs, u novom sazivu Vlade voditi resor saobraćaja i infrastrukture,

Ova odluka SNS i Aleksandra Vučića svakako je jedno od najvećih iznenađenja u novoj Vladi ograničenog roka, s obzirom na to da se resor energetike u poslednja tri mandata ne dovodi pod znak pitanja i nekako automatski odlazi u ruke SPS.

“Energetika ovog puta odlazi naprednjacima. Vodiće je Zorana Mihajlović, a na njeno prethodno mesto doći će Aleksandar Antić“.

Povratak Mihajlović na staru funkciju, profesor Fakulteta političkih nauka Dušan Spasojević vidi kao snažan signal u pravcu produbljivanja odnosa sa Sjedinjenim Američkih Državama. Ipak, on upozorava da treba videti na koji način će Mihajlovićeva preuzeti ovaj resor i da li će doći do promene ne samo na ministarskoj funkciji, već i po čitavoj vertikali.