Vrhovni komandant pandemije 1Foto: Miroslav Dragojević

Ta britanska država je naime prva na svetu ukinula sve zaštitne mere protiv virusa korone i objavila da će se korona tretirati kao sve ostale infekcije, odnosno da se život vraća u normalu.

Niko u Srbiji nije preneo ni vest iz Nemačke, gde su ugledni lekari i naučnici iz celog sveta osnovali Svetski savez lekara koji tvrde da se opasnost od virusa korona preuveličava odnosno zloupotrebljava.

Srbija je najbolji primer takve zloupotrebe tzv. pandemije jer članovi neslužbenog Kriznog štaba uz pomoć medija bukvalno izluđuju građane kontradiktornostima.

Kaže prošle nedelje član Vučićevog privatnog Kriznog štaba dr Predrag Kon, citiram: „Ako nećemo da nosimo maske, moraćemo da se zatvaramo.“ I onda konkretno: „Nosite maske ili zatvaramo Beograd.“ Na kraju ono najgore: „Maske trenutno zamenjuju vanredno stanje i policijski čas.“

Svaki pismeni čovek kad tako nešto pročita, ne može a da se ne upita: Ko ste to vi, doktore Kon i vaše kolege iz tzv. Kriznog štaba, da zatvarate Beograd?

I da li je glavni grad sa svim svojim stanovnicima vaše vlasništvo?

Po kom to propisu ili zakonu vi određujete obavezne mere zaštite od virusa korona i po kojim pravnim normativima određujete kaznu za one koji vama ne veruju i ne poštuju vaše odluke?

Da li ste ikada za ovih šest meseci od kako ste proglasili pandemiju tamo gde nema mesta ni epidemiji, pokazali građanima neki zvanični sertifikat ili dokument ili uputstvo koji tip, od malog miliona maski da upotrebljavaju, za koje maske vi garantujete da su efikasne i kako da se koriste.

Za vas maska može biti i obična krpa samo je važno da se prodaje.

To insistiranje na bilo kakvim maskama kao i na obaveznosti vakcine koju neko tek treba da napravi, pokazuje da vi iz Kriznog štaba pravite od pandemije neki svoj biznis, samo niste dovoljno vešti da to sakrijete.

Vi i vaše kolege, doktore Kon, članovi ste privatnog Kriznog štaba neustavnog vladaoca Srbije.

Vrhovni komandant pandemije 2

On vas je okupio, on vam je, iako neovlašćen, dao protivustavna ovlašćenja i on je vaš vrhovni komandant pandemije.

Svi još pamtimo taj 15. mart kada je kradljivac srpskog Ustava, u ime države koju je zarobio, promovisao vaš Krizni štab i kada je doktor Nestorović rekao ono svoje čuveno da je reč o najsmešnijem virusu u istoriji.

Hteo je zapravo da kaže, i bio je u pravu, da je u pitanju najsmešnija pandemija u istoriji.

Jer kakva je to svetska opasnost po zdravlje ljudi, kada u zemlji od sedam miliona stanovnika, u jednom danu umre samo jedan jedini čovek od više stotina zaraženih.

Od pamtiveka se zna da se pandemija proglašava kada smrtnost dosegne 10% od broja zaraženih.

Krizni štab nije dakle osnovala nijedna zakonski nadležna državna institucija Srbije jer one ne postoje.

Od državnih organa postoji samo kradljivac Ustava.

Važan je samo on i njegova vlast.

Zato, predlažem Advokatskoj komori Srbije da, kao što su to uradili nemački advokati protiv svoje vlade i kriznog štaba, u ime građana pokrene krivični postupak protiv stranih ili domaćih plaćenika iz privatnog Vučićevog Kriznog štaba zbog kršenja Ustava Srbije.

Jer evo šta piše u članu 25 najvišeg pravnog akta, pod naslovom: „Nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta“, citiram: Fizički i psihički integritet je nepovrediv. Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima, bez svog slobodno datog pristanka. Ako štablije kažu da se može odstupiti od Ustavom zagarantovanih ljudskih prava u slučaju vanrednog ili ratnog stanja, Ustav ih i tu demantuje. U članu 202 lepo piše: „Mere odstupanja ni u kom slučaju nisu dozvoljene u pogledu prava zajamčenih članovima 23, 24, 25 itd. ima ih još. Vaš osnivač, gospođe i gospodo štablije, građanima je ukrao Ustav, ali ga nije ukinuo, tako da vi ne smete da kršite ničije Ustavom zagarantovano ljudsko pravo. A to što se vlastodršcima toleriše ne poštovanje mera zaštite je posebna priča. I sve dok postoje takvi, nedodirljivi, za koje nijedan zakon ne važi, briga za bezbednost građana Srbije na koju se poziva Vučićev Krizni štab, zapravo je izgovor za ograničavanje Ustavom zagarantovanih ljudskih prava i sloboda.